U trendu

Peter Prevc svetski prvak u ski letovima

Slovenac Peter Prevc osvojio je danas zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u skijaškim letovima u austrijskom Bad Miterndorfu, dok se na drugom stepeniku pobedničkog postolja našao Norvežanin Kenet Gangnes, a Austrijanac Štefan Kraft okitio se bronzanim odličjem.

Prevc je i na letaonici u Kulmu nastavio odličnu sezonu, nakon osvajanja novogdišnje turneje Četiri skakonice i ubedljivog vodjstva u generalnom plasmanu Svetskog kupa, Slovenac se okitio i sa najsjajnim odličjem na Svetskom prvenstvu u ski letovima.

Poslednja, četvrta serija letova na prvenstvu u Bad Miterndorfu otkazana je zbog jakog vetra, ali su Prevcu i pored toga bila dovoljna tri leta da dodje do 14. trijumfa u karijeri.

Slovenački takmičar je posle prvog dana takmičenja bio na drugoj poziciji iza Gangnesa, ali je današnjim letom od 244 metara sa 14. zaletišta, kojim je postavio rekord letaonice, osvojio ukupno 640,1 bod.

Ganges je u trećoj seriji ostvario let od 238,5 metara, ali to mu nije bilo dovoljno da zadrži prvu pozijiu i prednost od 1,3 boda nakon prvog dana takmičenja. On je na kraju osvojio ukupno 636,8 bodova.

Treći je Kraft koji je skočio 226,5 metara, odnosno osvojio ukupno 629,2 boda.

Norvežanin Johan Andre Forfang zauzeo je četvrto mesto, dok se na petom mestu našao japanski veteran Norijaki Kasaji.

Prvu desetoricu kompletirali su doskorašnji prvak sveta u ski letovima Nemac Zeverin Frojnd, Norvežanin Anders Fanemel, Nemac Ričard Frajtah i Slovenci Jurij Tepeš i Robert Kranjec.

U austrijskom Bad Miterndorfu će sutra od 14.15 održati timskom takmičenje u ski letovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.