U trendu

Pike se povlači iz reprezentacije 2018. godine

Španski fudbalski reprezentativac Djerar Pike najavio je da će se posle Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji povući iz državnog tima pošto je „umoran“ od stalnih kritika navijača i medija.

Fudbalera Barselone Pikea su u prošlosti kritikovali pojedini navijači i mediji zbog podrške nezavisnosti Katalonije, kao i zbog toga što često kritikuje Real Madrid.

Pikea su juče oštro kritikovali jer je tokom utakmice sa Albanijom (2:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrao dresu sa kratkim rukavima. On je sa svog dresa skinuo duge rukave na kojima su bile boje španske zastave.

„Da, umoran sam od toga, Svetsko prvenstvo u Rusiji će biti moja poslednja obaveza u španskoj reprezentaciji i nadam se da će me posle toga ostaviti na miru. Skinuo sam rukave sa dresa jer su bili kraki i smetali su mi. Sve sam pokušao, ali ne mogu više. Rukavi su samo kap koja je prelila čašu“, rekao je Pike, preneo je danas britanski Telegraf.

Pike, koji će imati 31 godinu kada se završi Mundijal u Rusiji, odigrao je 89 utakmica za Španiju i postigao pet golova. Osvojio je Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi i Evropsko prvenstvo dve godine kasnije u Ukrajini i Poljskoj.

„Uspeli su da mi ubiju želju za igranjem u reprezentaciji. Iako ću imati 31 godinu, povući ću se iz državnog tima. Uvek sam davao sve od sebe i dok neki ljudi to cene, neki me ne žele u timu“, rekao je Pike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.