U trendu

Pirlo: Žalim što nisam igrao za Real ili Barselonu

Jedan od najboljih veznih fudbalera u protekloj deceniji Andrea Pirlo otkrio je da žali što se nije oprobao u Španiji i zaigrao za Real Madrid ili Barselonu.

Pirlo je u Italiji igrao za tri najveća kluba Juventus, Milan i Inter, ukupno 20 godina bio je kao profesionalac na Apeninima, pre nego što je prošle godine potpisao za Njujork.

„Još uvek imam „trn u oku“ što nisam imao priliku da igram za Real ili Barselonu jer su oni san za svakog fudbalera. Sećam se da je bilo priča da me želi Real, kada je trener bio Fabio Kapelo, ali Milan nije želeo da me pusti i ponudio mi je novi ugovor. U Milanu sam osvojio sve što sam mogao, ali i igrao za najbolje ekipe u Italiji“, rekao je Pirlo za tiražni španski list Marka.

Samo četiri godine kasnije, tačnije 2011, Pirla je u Barselonu zvao i tadašnji trener Barselone Pep Gvardiola, prisetio se odlični italijanski veteran.

„Gvardiola mi je rekao da me vidi u timu. Ko može da odbije tu ponudu? Ipak, nisu se neke stvari poklopile, Juventus je bio idealan za mene jer dugo nije osvojio ništa. Igrali smo na novom stadionu i to je bilo najbolje mesto za novi izazov“, poručio je 37-godišnji fudbaler.

Pirlo je sa Milanom i Juventusom ukupno osvojio šest Skudeta, dve Lige šampiona sa „rosonerima“, dok je sa Starom damom izgubio od Barselone u finalu za titulu prvaka Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.