U trendu

Pizaro po treći put u Verderu iz Bremena

Peruanski fudbaler Klaudio Pizaro potpisao je danas ugovor sa Verderom, tako da će po treći put u karijeri zaigrati za ovaj klub iz Bremena.

Ovaj 37-godišnji napadač potpisao je ugovor do kraja sezone i nosiće svoj stari broj 14, saopštio je danas klub.

„Radujem se što sam ponovo ovde. Vrlo me privlači izazov da postignem uspeh sa ovim timom. Nadam se da ću moći svoje iskustvo da iskoristim na najbolji način za ekipu“, rekao je Pizaro.

Pizaro je u Verder prvi put došao 1999. godine, da bi nakon dve sezone prešao u Bajern Minhen. Tamo je igrao do 2007. a onda je otišao u Čelsi, da bi se naredne sezone vratio u Verder, prvo na pozajmicu.

Pizaro je zatim 2012. godine ponovo otišao u Bajern, sa kojim je osvojio triplu krunu 2013, ali je ostao bez angažmana kada mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor.

Pizaro je rekorder Bundeslige po broju nastupa i golova kada su strani igrači u pitanju. Zabeležio je do sada 383 nastupa (159 za Verder) i postigao je 176 golova (89 za Verder).

„Oduševljeni smo što je Klaudio spreman da nam se priključi na našem novom putu i odigra svoju ulogu. On zna našu filozofiju sa mnogo mladih igrača i želi da pomogne timu da se razvije“, rekao je sportski direktor Verdera Tomas Ajhin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar