U trendu

Platini: Provlače me kroz blato, ali otporan sam na metke

Suspendovani predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je danas da ga u istrazi o korupciji u svetskom fudbalu „provlače kroz blato“, ali da je „otporan na metke“ i da i dalje ima podršku u trci za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Platini je zajedno sa odlazećim predsednikom Fife Sepom Blaterom suspendovan na 90 dana zbog „nelojalne isplate“ od dva miliona dolara. Blater je 2011. godine isplatio tu sumu Platiniju za posao savetnika koji je obavljao od 1998. do 2002. godine.

Bivši francuski fudbaler rekao je da nije imao pisani ugovor sa Blaterom.

„Mislim da je sramotno što me vuku kroz blato“, rekao je Platini za Mond i dodao da nema govora o skandalu.

Platini je predao kandidaturu za predsednika Fife pre nego što je suspendovan i nada se da će mu Žalbeni komitet Fife ili Sud za sportsku arbitražu (CAS) ukinuti suspenziju i da će mu biti dozvoljeno da se kandiduje.

On mora da prodje i proveru integriteta Izborne komisije Fifa, koja će preispitati sve kandidate po isteku roka za predaju kandidatura, narednog ponedeljka.

„Mislim da nisam izgubio mnogo glasova i oni koji me poznaju znaju da smem da se pogledam u ogledalo. Ja sam otporan na metke“, rekao je Platini.

Blater je prošlog petka rekao švajcarskoj televiziji da se ne radi o „nelojalnoj isplati“ već „džentlmenskom sporazumu“.

Platini i Blater su se žalili na suspenzije.

Platini je rekao da ga je Blater pitao koliku platu želi kao njegov savetnik.

„Pitao me je koliko želim novca, a ja sam odgovorio: ‘Milion’. Blater je onda rekao da mogu da biram, rublje, funte, dolare, tada nije bio evro. Dogovorili smo se da dobijam milion švajcarskih franaka godišnje“, rekao je Platini.

On je naveo da mu Fifa tada nije isplatila sav novac jer je bila u finansijskim problemima.

Fifa je u februaru 2011. godine isplatila novac Platiniju uoči predsedničkih izbora, a kandidati su bili Blater i Mohamed bin Hamam iz Katara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar