U trendu

Pliškova za manje od jednog sata do polufinala Ju-Es Opena

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se danas u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedila hrvatsku tinejdžerku Anju Konjuh u dva seta, 6:2, 6:2.

Pliškova je 10. nositeljka, a danas je pobedila 92. igračicu sveta za samo 57 minuta igre. Čehinja se ove godine prvi put plasirala u četvrtfinale nekog grend slema, i bila je jedina igračica medju prvih 20. na WTA listi koja nikada nije bila medju 16 na najvećim turnirima.

„Iskreno, nije me briga kada je to došlo, samo sam srećna što je to sada i što sam konačno uspela u tome. Neki ljudi govore da sam to mogla da uradim i ranije, ali sada se osećam sjajno i mislim da je pravo vreme da pravim ovakve rezultate“, rekla je 24-godišnja Pliškova.

Ona je večeras na svom servisu izgubila samo jedan poen, a protivnici nije dozvolila ni jednu brejk šansu.

„Bila sam iznenadjena i mislila sam i dalje u prvom setu, pa čak i drugom setu, čekala sam da dodje neka komplikacija, da se desi nešto. Ali, neću da se žalim sada“, rekla je ona.

Pliskova broke Konjuh’s serve in the match’s opening game, forcing the 92nd-ranked teenager to play from behind right from the start.

Anja Konjuh je u prošlom kolu napravila senzaciju kada je izbacila četvrtu nositeljku Agnješku Radvanjsku, ali danas je bila nemoćna.

„Njena serva je jednostavno bila predobra. Na terenu je danas našla svoj ritam i iskoristila je sve šanse koje sam joj pružila“, rekla je 18-godišnja Dubrovčanka.

Pliškova će u polufinalu igrati sa pobednicom meča prve nositeljke Serene Vilijams i pete Simone Halep.

„Nažalost, nalazim se u Sereninom delu žreba“, rekla je Pliškova.

U drugom polufinalu sastaju se Karolina Voznijacki i Andjelik Kerber, koja je druga nositeljka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar