U trendu

Pobeda Monaka u gostima, Porto i Roma bez pobednika

Fudbaleri Monaka pobedili su večeras u gostima Viljareal sa 2:1 u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona, dok su Porto i Roma odigrali 1:1 u Portugalu.

Monako nije mogao bolje da počne utakmicu, pošto je već u trećem minutu dosudjen penal, nakon grubog prekršaja Alfreda N’Dijajea u svom šesneastercu. Fabinjo je bio precizan i francuska ekipa je povela 1:0.

Na meču se nije mnogo toga dešavalo posle toga, ali je Viljareal posle dve prilike postigao i gol, kada je Pato iz blizine glavom smestio loptu u mrežu za 1:1. Konačni rezultat postigao Bernardo Silva u 72. minutu, posle sjajne solo akcije i šuta koji se odbio o odbranu i promenio smer.

U možda najzvučnijem dvomeču baraža nije bilo pobednika. Roma je u prvom poluvremenu bila dominantna, a povela je u 21. minutu autogolom Felipea, koji je pogodio svoj gol u pokušaju da raščisti loptu iz blizine.

Mohamed Salah i Radža Naingolan imali su dobre prilike u prvom poluvremenu, ali je Roma u 41. minutu ostala sa desetoricom na terenu, pošto je Tomas Vermalen dobio drugi žuti karton.
To je promenilo tok utakmice, pošto je Porto preuzeo kontrolu i posed, da bi izjednačio u 61. minutu iz penala, koji je dosudjen jer je Emerson igrao rukom. Siguran izvodjač bio je Andre Silva.

Poljska Legija pobedila je u gostima irski Dundalk 2:0 golovima fudbalera poreklom iz Srbije.

Legija je povela iz penala srpskog internacionalca sa madjarskim pasošem Nemanje Nikolića u 56. minutu. Jedanaesterac je dosudjen zbog igranja rukom. On je u 60. minutu imao još jednu dobru priliku, ali je golman Gari Rodžers bio siguran, da bi konačno Švajcarac Aleksandar Prijović u četvrtom minutu nadoknade postavio 2:0.

Te tri situacije bile su praktično jedino što se dešavalo na meču.

Bugarski Ludogorec, koji je u prošloj fazi izbacio Crvenu zvezdu, pobedio je veleras na svom terenu Plzenj sa 2:0 golovima Kozmina Motija u 51. minutu iz penala i Marselinja u 64. Češka ekipa tokom cele utakmice nije stvorila nijednu povoljnu priliku.

Seltik je bio ubedljiv protiv Hapoela iz Biršebe i pobedio je 5:2. Prvak Škotske je na poluvremenu vodio 3:0, da bi šampion Izraela za samo dva minuta u drugom poluvremenu smanjio na 3:2, ali je Seltik posle toga postigao još dva gola za veliku prednost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.