U trendu

Pobede Zvezde, Borca i Rada, remi Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu Mladost iz Lučana sa 2:1, u utakmici 23. kola Super lige Srbije i ostvarili 20. uzastopnu pobedu.

Zvezda je povela golom svog novog igrača Damjena Le Taleka u 74. minutu, koji je glavom poslao loptu u mrežu.

Mladost je izjednačila golom Stevana Lukovića sa oko 20 metara u 79. minutu, a pobedu Zvezdi doneo je Ugo Vijeira dva minuta kasnije, posle dobrog dodavanja Luisa Ibanjesa.

Zvezda je prva na tabeli sa 65 bodova, a Mladost, koja je pretrpela šesti poraz, zauzima sedmo mesto na tabeli sa 31 bodom.

Fudbaleri Borca pobedili su danas u Čačku Jagodinu sa 3:0 i preuzeli drugo mesto na tabeli.

Borac je poveo golom Vuka Sotirovića u sedmom minutu, posle prodora i centaršuta sa desne strane Lazara Jovanovića. Vodjstvo je duplirao Srdjan Vujaklija u 28. minutu ponovo posle dobrog dodavanja Jovanovića, a konačan rezultat postavio je Darko Zorić u 83. minutu, posle treće asistencije Jovanovića na utakmici.

Ekipa iz Čačka je tako prekinula niz od dva poraza, ostvarila 12. pobedu u prvenstvu i preuzela drugo mesto od Čukaričkog. Borac sada ima 40 bodova, a Čukarički, koji je juče odigrao 1:1 sa Metalcem, ima 38 bodova.

Jagodina je pretrpela 10. poraz i nalazi se na pretposlednjem 15. mestu sa 19 bodova.

Fudbaleri Rada pobedili su danas na svom terenu Novi Pazar sa 1:0 i prekinuli niz od 12 utakmica bez pobede.

Jedini gol postigao je Radoš Protić u 41. minutu kada je glavom poslao loptu u mrežu, posle asistencije Aleksandra Lutovca.

Posle četvrte prvenstvene pobede Rad je 13. na tabeli i nalazi se u grupi ekipa koje su osvojile po 19 bodova, a Novi Pazar, koji u poslednje tri utakmice nema pobedu, zauzima 12. mesto na tabeli sa 24 boda.

Fudbaleri Vojvodine odigrali su u Novom Sadu nerešeno 1:1 sa Spartakom.

Spartak je poveo u 27. minutu golom Nenada Šljivića, posle dodavanja Dušana Mićića. Bod Vojvodini doneo je Dejan Meleg u 66. minutu iz jedanaesterca. Penal je dosudjen posle starta Danijela Farkaša na Ognjenu Ožegoviću, posle kojeg je isključen igrač Spartaka.

Spartak je utakmicu završio sa devetoricom igrača, pošto je u 54. minutu drugi žuti karton dobio Stefan Milošević.

Vojvodina se posle drugog uzastopnog remija izjednačila sa Partizanom po broju bodova, 36, ali je ostala na petom mestu, dok je Spartak deveti put odigrao nerešeno i poslednji je na tabeli sa 16 bodova.

U nedelju od 14 časova igraju se preostale tri utakmice: OFK Beograd – Partizan, Radnički (N) – Javor i Voždovac – Radnik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.