U trendu

Policija pretresla prostorije Uefa

Švajcarska policija izvršila je pretres sedišta Evropske fudbalske unije (Uefa) u Nionu kako bi prikupila dokumente vezane za aferu Panamski dokumenti.

Reč je ugovorima vezanim za televizijska prava za Ligu šampiona koji je potpisan izmedju Uefe i kompanije Kros trejding (Cross Trading).

Kompanija Kros trejding, koja je u vlasništvu Argentinaca Uga i Marijana Hingiksa, prava na prenose utakmica Lige šampiona kupila je 2006. godine, a potom ih odmah preprodala ekvadorskoj televiziji Teleamasonas za trostruko veći iznos.

Ugo i Marijano Hingiks su medju osobama koje su prošle godine izručene američkim vlastima u sklopu velikog korupcijskog skandala koji je uzdrmao Fifu.

„Uefa može da potvrdi da smo danas imali posetu iz kancelarije švajcarske federalne policije koja je postupila prema nalogu i koja je zatražila uvid u ugovore izmedju Uefe i Kros trejding/Teleamazonas. Naravno, Uefa je federalnoj policiji pružila sva relevantna dokumenta koja su njenom posedu i u potpunosti će saradjivati“, navodi se u saopštenju Uefe.

Iz Uefe su potvrdili da je jedan od dvojice potpisnika dokumenata bio novi predsednik Fife Djani Infantino, ali su odbacili da se radi o bilo kakvim nečasnim radnjama.

Infantino je juče izjavio da je zaprepašćen što se sumnja u njegov integritet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.