U trendu

Poljska sačuvala pobedu protiv Makedonije

Rukometna reprezentacija Poljske zabeležila je drugu pobedu na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin, pošto je večeras savladala Makedoniju sa 24:23 (11:13), u drugom kolu Grupe A.

Srbija se u utorak sastaje sa Makedonijom, i taj meč će odlučiti koja će se od te dve ekipe priključiti Francuskoj i Poljskoj u drugoj fazi takmičenja, pošto obe ekipe imaju po dva poraza do sada.

Makedonija je danas vodila posle prvog poluvremena, ali je Poljska u nastavku preokrenula, a tri minuta pred kraj je došla do četiri gola prednosti, 24:20. Makedonija je tada postigla tri brza gola i bila blizu izjednačenja, ali je Dejan Manaskov promašio šut u poslednjoj sekundi.

Najefikasniji u timu Makedonije bio je Lazar Kirilov sa osam golova, dok je Filip Mirkulovski postigao pet. Poljsku je predvodio Kamil Sipžak sa šest golova.

Hrvatska je danas poražena od Norveške sa 34:31, i ako u poslednjem kolu izgubi od Islanda, neće nastaviti takmičenje, pošto sve četiri ekipe u Grupi B imaju po pobedu i poraz. Ranije danas Belorusija je pobedila Island sa 39:38.

Rezultati današnjih utakmica:

Grupa A:

Srbija – Francuska 26:36

Makedonija – Poljska 23:24

Grupa B:

Belorusija – Island 39:38

Norveška – Hrvatska 34:31

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar