U trendu

Poraz Denvera uz devet poena Jokića, Džejms 12. najbolji strelac NBA lige

Košarkaši Nju Orleansa pobedili su noćas na svom terenu Denver sa 101:95, a za poraženi tim srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je devet poena uz osam skokova.

Luk Babit bio je najefikasniji u ekipi Nju Orleansa sa 22 poena, a Tim Frejzer dodao je 17 poena, od kojih je 11 postigao u četvrtoj četvrtini. Babit je dva minuta i osam sekundi pre kraja postigao koš za vodjstvo od 94:89, Denver je uspeo da se primakne na tri razlike. Babit je zatim ubacio dva slobodna bacanja, a „trojka“ Tima Frejzera obezbedila je pobedu Pelikansima.

Pobedi je doprineo i Toni Daglas koji je postigao 20 poena i imao 10 asistencija.

U ekipi Denvera Darel Artur bio je najefikasniji sa 24 poena i devet skokova, Geri Haris dodao je 16, a Emanuel Madiej 13 poena. Srpski košarkaš Nikola Jokić igrao je nešto više od 23 minuta i postigao je devet poena uz osam skokova.

Košarkaši Klivlenda pobedili su Bruklin sa 107:87 a utakmicu je obeležio igrač Kavalirsa Lebron Džejms koji se popeo na 12. mesto na listi najboljih strelaca u istoriji NBA lige. Džejms nije igrao u četvrtoj četvrtini a utakmicu je završio sa 24 poena i 11 asistencija, pa je pretekao Dominika Vilkinsa sa 26.689 poena.

Kevin Lav dodao 19 poena i 10 skokova za Klivlend, a Kajri Irving i Timofej Mozgov po 10 poena.

Tadeus Jang bio je najefikasniji u ekipi Bruklina sa 18 poena, a Bojan Bogdanović postigao je 13 poena.

Čikago je pobedio Hjuston sa 103:100 i primakao se Indijani u borbi za poslednje mesto u plej-ofu Istočne konferencije. Nikola Mirotić predvodio je Bulse do pobede sa 28 poena, Džimi Batler dodao je 21 a Pau Gasol 12 poena i 10 skokova.

Bulsi su u poslednju četvrtinu ušli zaostatkom od devet poena ali su tu deonicu uspeli da dobiju sa 32:20 i ostvare drugu uzastopnu pobedu.

U ekipi Hjustona, koja zaostaje pola utakmice za sedmoplasiranim Jutom i Dalasom, najefikasniji je bio Džejms Harden sa 24 poena i osam asistencija. Patrik Beverli postigao je 22 poena, a Majkl Bizli 20 poena i 11 skokova.

Oklahoma je predvodjena Kevinom Durentom, koji je postigao 31 poen, pobedila Los Andjels sa 119:117 i zadržala prednost od pet i po utakmica u trci za treće mesto na Zapadu pred plej-of. Dobru partiju prikazao je Rasel Vestburk sa 26 poena i 11 asistencija.

U ekipi iz Los Andjelesa nije bilo startera Krisa Pola, Deandrea Džordana i Džej Džej Redika, pošto je trener Dok Rivers odlučio da ih odmori. Najefikasniji u ekipi bili su Džamal Kroford i Ostin Rivers sa po 32 poena.

Orlando je pobedio Indijanu sa 114:94 i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu, a prvu u Indijani od 4. februara 2012. godine, dok je Portland pobedio Boston sa 116:109 i ostvario šestu uzastopnu pobedu na domaćem terenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.