U trendu

Poraz Srbije u dublu, Kazahstan preokrenuo

Teniska reprezentacija Kazahstana povela je sa 2:1 protiv Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su danas u Beogradu u dubl meču Aleksandr Nedovjesov i Andrej Golubjev pobedili Novaka Djokovića i Nenada Zimonjića u tri seta, 6:3, 7:6 i 7:5

U jučerašnjim mečevima u dvorani „Aleksandar Nikolić“ Djoković je pobedio Nedovjesova sa 3:0, da bi istim rezultatom Mihail Kukuškin bio bolji od Viktora Troickog.

Sutra su na programu uzvratni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Djoković će od 13.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igrati protiv Kukuškina, a po završetku tog meča na teren će izaći Troicki i Nedovjesov.

Današnji dubl meč dobro je počeo po Srbiju, pošto su Zimonjić i Djoković u petom gemu, na servis Nedovjesova došli do brejka, te poveli sa 3:2.

Ipak, Srbija na Djokovićev servis nije uspela da osigura brejk, pa je Kazahstan izjednačio. Usledio je pad u igri Djokovića i Zimonjića, što gosti koriste i serijom od četiri uzastopna gema, uz podršku oko 100 svojih navijača, dolaze do prednosi od 1:0 u setovima.

Kazahstan je i na početku drugog seta na servis Djokovića bio blizu da oduzme servis, ali gosti ipak nisu iskoristili tri brejk lopte. U nastavku seta svi teniseri su dobro servirali, pa nije bilo brejk lopti, te je taj period igre okončan u taj-brejku.

Odlučujući gem drugog seta priprao je Kazahstancima sa 7:3, iako je Srbija povela 2:0. Nedovjesov i Golubjev su veoma dobro, precizno i snažno servirali, dok su Djoković i Zimonjić imali mnogo problema prilikom vraćanja servisa, pa je tako Kazahstan posle 90 minuta igre vodio sa 2:0 u setovima.

Na višem nivou su Zimonjić i Djoković igrali u trećem setu. Do prve brejk lopte u tom periodu su došli u trećem gemu, ali nisu uspeli da je realizuju i povedu sa 2:1.

Kazahstanci su imali tri šanse da oduzmu servis u osmom gemu, ali su se srpski teniseri „izvukli“ i produžili meč. Publika je u završnici trećeg seta pružala veliku podršku, ali to nije pomoglo Djokoviću i Zimonjiću, koji su u 11. gemu takodje propustili jednu brejk loptu.

Golubjevi i Nedovjesov su agresivno odigrali na servis Zimonjića u 12. gemu, što im se isplatilo, pa su posle dva sata i 29 minuta igre došli do trijumfa.

Teniseri Kazahstana su juče imali bučnu podršku svojih navijača, pa je Teniski savez Srbije kao odgovor na to organizovao bubnjare za domaće igrače, koji su tokom današnjeg dubl meča konstatno izmedju poena podizali atmosferu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u kojoj je bilo oko 4.000 gledalaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.