U trendu

Poraz Zvezde uprkos sjajnom prvom poluvremenu u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su četvrti poraz u Top 16 fazi Evrolige, pošto su večeras u Istanbulu izgubili od Fenerbahčea 72:65 (14:18, 11:16, 24:6, 23:25), u devetom kolu takmičenja.

Zvezda je tako ostala na četvrtom mestu Grupe E, sa pet pobeda i četiri poraza. Panatinaikos ima trijumf više, a u sledećem kolu dolazi u Beograd. Na petom mestu je Efes, sa tri trijumfa.

Fenerbahče je i dalje prvi, sa samo jednim porazom.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Maik Cirbes sa 11 poena i sedam skokova, pri čemu je u prvoj četvrtini postigao devet poena. Tarens Kinzi postigao je 10 poena, a Kvinsi Miler je utakmicu završio sa devet poena i šest skokova.

Fenerbahče je predvodio Luidji Datome sa 27 poena, dok je Bogdan Bogdanović dao 16 poena.

Zvezda je sjajno počela meč i dobila je prvo poluvreme sa 34:25, predvodjena Maikom Cirbesom i Kvinsijem Milerom. Beogradski tim je u prvih 20 minuta igrao fenomenalnu odbranu i potpuno zaustavio Fenerbahče.

Istanbulska ekipa je, medjutim, u drugom poluvremenu pokazala sav svoj kvalitet i vrlo brzo je sustigla, a onda i prestigla crveno-bele. Zvezda je u trećoj deonici postigla samo šest poena, od čega dva iz igre, a primila je 24.

Fenerbahče je u poslednjih 10 minuta sigurno kontrolisao igru i mirno priveo meč kraju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.