U trendu

Poslednje kolo odlučuje o šampionu Španije

Fudbaleri Barselone došli su na korak od odbrane titule u španskoj Primeri, pošto su na svom trenu s 5:0 u 37. kolu pobedili Espanjol, a njihov prvi pratilac do današnjih mečeva Atletiko Madrid poražen je s 1:2 od Levantea, te je tako ostao bez šanse da osvoji trofej.

Remi Atletika iskoristio je Real Madrid koji je na svom terenu s 3:2 pobedio Valensiju, pa je sada kraljevski klub, kolo pre kraja šampionata, „izbio“ na drugo mesto Primere s 87 bodova, jednim manje od lidera Barselone.

Katalonci su u gradskom okršaju s Espanjolom kontrolisali meč od početka. Golove za pobedu Barselone postigli su Lionel Mesi u osmom, Luis Suares u 52. i 61, Rafinja u 74. i Nejmar u 83. minutu.

Barselona će u poslednjem kolu narednog vikenda gostovati Granadi, dok će drugoplasirani Real Madrid otići na megdan Deportivu iz Lakorunje.

Atletiko Madrid je imao prednost na gostovanju protiv Levantea, koji je i pre današnjih utakmica ispao iz Primere.

Vodjstvo ekipi Dijega Simeonea doneo je Fernando Tores golom u drugom minutu, ali je Levante preko Viktora Kasedesusa u 30. stigao do izjednačenja, a trijumf domaćinu obezbedio je Djuzepe Rosi u 90.

Atletiko Madrid ima 85 bodova, a u poslednjem kolu na svom terenu će dočekati Seltu iz Viga.

Narednog vikenda biće dosta uzbudljivo i u borbi za opstanak u Primeri.

Rajo Valjekano je danas poražen s 1:2 od Real Sosijedada, pa posle 37 utakmica zauzima 19. mesto sa 35 bodova, jednim manje od Sportinga iz Hihona i Hetafea.

Hetafe i Sporting su u medjusobnom okršaju odigrali nerešeno 1:1, pa su oba ekipe zadržale šanse za opstanak.

Sporting će u narednom kolu dočekati Viljaereal, dok će Hetafe gostovati Betisu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.