U trendu

Potpisan ugovor o organizaciji Fajnal fora u Beogradu

Predsednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu rekao je danas da je dodela domaćinstva Fajnal-fora elitnog košarkaškog takmičenja sjajna vest za Beograd, čime se glavni grad Srbije svrstao među najveće evropske metropole.

„Fajnal-for 2018. godine održaće se u Beogradu, u KOMBANK Areni. To su sjajne vesti za Srbiju i Beograd, čime se vaš glavni grad pridružuje spektakularnoj listi metropola poput Barselone, Milana, Berlina, Atine, Moskve, Tel Aviva. Fajnal-for 2018. godine, usuđem se reći, biće najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj deceniji. Beograd i Srbija vole sport, Beograd je uvek bio sjajan domaćin i siguran sam da će ovaj turnir biti poseban“, istakao je Bertomeu na konferenciji za medije u Skupštini grada, gde je sa gradonačelnikom Sinišom Malim i formalno potpisao ugovor o organizaciji Fajnal-fora.

Mali je rekao da je u ovom trenutku najponosniji gradonačelnik u Evropi i obećao da će Fajnal-for u Beogradu sigurno biti najbolji u istoriji.

„Sve ovo se uklapa u našu strategiju i obećanje da ćemo od Beograda napraviti centar sporta u regionu. Mnogi su od 2002. pokušavali da dovedu F4 u Beograd, ali nisu uspeli. Upoznao sam Bartoemua 2014, pregovori nisu bili laki“, rekao je Mali.

On je dodao da Beograd svake godine organizuje neko veliko takmičenje, ove su to bili šampionati Evrope u vaterpolu i futsalu, sledeće je dvoransko prvenstvo u atletici, potom ide Fajnal-for.

„Srbija je zemljka košarke i Beograd je grad košarke Obećavam da ćemo organizovati najbolji F4 u istoriji. Ovde sa nama su legende Saša Danilović i još neki igrači Partizana koji su 1992. u Istanbulu postali prvaci Evrope, bilo bi sjajno da taj uspeh ponovimo 2018. sa srpskim klubom, koji god to bio“, poručio je Mali.

Na svečanosti u Skupštini grada osim rukovodstva Evrolige, predstavnike gradske vlasti, bili su košarkaši Partizana, šampioni Evrope iz 1992, sem Danilovića, Slaviša Koprivica, Vlada Dragutinović i Mlađan Šilobad, zatim predsednici Zvezde i Partizana Nebojša Čović i Nikola Peković, legendarni trener Dušan Ivković, predsednik S S S Aleksandar Šoštar i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.