U trendu

Povratak Karija, pobede Voriorsa i Majamija posle produžetaka

Šampion NBA lige Golden stejt poveo je sa 3:1 u seriji protiv Portlanda, dok je Majami izjednačio na 2:2 protiv Toronta, a obe jutrošnje utakmice polufinala plej-ofa konferencije rešene su posle produžetaka.

Golden stejt je slavio nošen povratnikom Stefom Karijem, koji je propustio četiri utakmice zbog povrede. Nezvanično najkorisniji igrač (MVP) sezone, drugi put uzastopno, postigao je 40 poena, od čega 17 u produžetku za pobedu u Portlandu od 132:125. To je i novi rekord NBA po broju postignutih poena u produžetku. Prethodni je držao Gilbert Arenas sa 16.

Pre meča je njegov nastup bio neizvestan, ali je on odigrao 36 minuta, šutirao je iz igre 50 odsto i na kraju meča je na svom učinku imao i devet skokova i osam asistencija. Kari je u produžetku postigao prvih 12 poena za Voriorse.

MVP-u su pomogli Klej Tompson sa 23 poena i Drejmond Grin sa 21, čime je ekipa nadvladala 60 poena koje su zajedno dali Dejmijen Lilard i Si-Džej Mekolum.

Lilard je utakmicu završio sa 36 poena, 10 asistencija i šest skokova, dok je Mekolum dao 24 poena.

Majami je na svom terenu u poslednjoj četvrtini gubio devet razlike, a minut i po pre kraja četiri, ali je sjajni Dvejn Vejd vratio svoj tim u igru, a onda i položio loptu u koš za izjednačenje i produžetak, posle koga je njegov tim slavio sa 94:87.

Ovo je treći put u četiri utakmice ove serije da se meč rešava posle produžetka.

„Mislim da nije bilo nikakve sumnje da će ova utakmica otići u produžetak. Ovo je vraški dobra serija“, rekao je trener Majamija Erik Spolstra.

Igrači oba tima teško su postizali koševe, osim Vejda, koji je meč završio sa 30 poena.

„Delovalo je mračno za minut, ali mi ne znamo šta je predaja“, rekao je Vejd posle meča.

Goran Dragić postigao je 15 poena za Majami, medju kojima i trojku 22 sekunde pre kraja produžetka, kojom je meč praktično rešen. Džo Džonson postigao je takodje 15 poena, ali i dalje nema nijednu trojku u ovoj seriji.

Vejd u produžetku nije postigao nijedan poen, ali to mi nije bila ni namera.

„Bio sam umoran. Koristio sam sebe kao mamac. Sve oči su bile uprte u mene i nisam želeo ništa da silim“, rekao je Vejd.

Majami je u poslednjoj četvrtini vodio samo 13 sekundi, ali je u produžetku sve vreme bio u prednosti.

Toronto je iz igre šutirao samo 39 odsto. Terens Ros i Kori Džozef postigli su po 14 poena za Reptorse, dok su Bismak Bijombo i Demar Kerol dodali po 13.

Majami je u sve četiri utakmice dao više poena od Toronta – 379:374, a razliku donosi Vejd, koji u proseku postiže 27,3 poena po meču, što je za devet više od bilo kog drugog igrača iz oba tima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.