U trendu

Povratak Stankovića u Inter: Imenovan za novog tim-menadžera

Proslavljeni reprezentativac Srbije i nekadašnji fudbaler Intera Dejan Stanković imenovan je za novog tim menadžera „neroazura“.

Inter je na zvaničnom sajtu objavio da će Stanković na novom radnom mestu „usko sarađivati sa trenerom Robertom Manćinijem na terenu, ali i van njega“.

„Srećan sam i velika mi je čast što sam se vratio u Inter. Veoma sam uzbuđen, a Inter je oduvek bila moja kuća. Plakao sam kada sam odlazio iz kluba, ali sada se vraćam sa ponosom i u drugoj ulozi“, rekao je Stanković.

Stanković je prošlu sezonu proveo kao pomoćni trener u Udinezeu, gde je radio sa Andreom Stramaćonijem, ali je posle samo dve godine odlučio da se vrati u milanski tim.

On je za Inter od januara 2004. do 2013. godine, kada je završio karijeru, odigrao 321 utakmicu i postigao 41 gol.

Najveci uspeh sa Interom postigao je u sezoni 2009/2010 osvajanjem „triple krune“ – trofeja Serije A, Lige šampiona i Kupa Italije, a pored toga ima još četiri titule prvaka Italije, tri nacionalna kupa, četiri Supekupa Italije i Svetsko klupsko prvenstvo.

Stanković je tokom igračke karijere igrao još za Crvenu zvezdu i Lacio, dok je za reprezentaciju Srbije odigrao rekordne 103 utakmice i postigao 15 golova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar