U trendu

Povratak Živkovića, debituju Mihajlović i Ristić

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić saopštio je danas spisak igrača za utakmice sa Andorom i Holandijom, na kojem su, povratnik Andrija Živković i debitanti Nemanja Mihajlović i Mihajlo Ristić.

Na spisku nema Marka Grujića, Sergeja Milinkovića-Savića, Predraga Rajkovića i Nemanje Maksimovića, koji su „prekomandovani“ u A tim, kao ni povređenog Miloša Veljkovića.

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Boris Radunović (Atalanta), Filip Manojlović (Bežanija).

Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Jagodina), Srđan Babić (Sosijedad), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Radovan Pankov (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers).

Sredina terena: Saša Zđelar (OLimpijakos), Saša Lukić (Partizan), Miloš Pantović (Bajern), Andrija Živković (Partizan), Nemanja MIhajlović (Partizan), Mihajlo Ristić (Crvena zvezda), Uroš Damjanović (Sinđelić), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Andrija Luković (PSV).

Napad: Ognjen Ožegović (Čang Čun Jatai), Aleksandar Čavrić (Arhus), Uroš Đurđević (Palermo).

Srbija će gostovati Andori 25. marta u kvalifikacijama za EP, a tri dana kasnije u Mursiji će odigrati prijateljski meč sa Holandijom.

Sivić: Živković van ritma, ali Andora nije Brazil

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da je Andrija Živković ranijim velikim dostignućima zaslužio poziv, uprkos suspenziji zbog koje ne igra u Partizanu.

„Poziv Živkoviću izazvao je dosta komentara, ali su presudili spotski motivi. Andriji je ovde mesto, na Novom Zelandu bio je jedan od najboljih igrača, uz to najperspektivniji je sa ovih prostora i tu nema šta da se doda. Raduje me što je sa nama, reprezentacijj je potreban lider kao on“, rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FŠ na Terazijama.

Živković od januara nije odigrao takmičarski meč za Partizan jer ne želi da potpiše novi ugovor, ali prema Sivićevim rečima to neće biti problem za ovu akciju.

„Nije u ritmu, ali ne igramo protiv Brazila, već Andore. Ima veliki kredit za sve što je uradio, a fizički je spreman i u treningu“, poručio je selektor.

Sa Sivićevog spiska u A tim su prebačeni Marko Grujić, Sergej Milinković-Savić, Predrag Rajković i Nemanja Maksimović, dok su van stroja Miloš Veljković zbog povrede i Mijat Gaćinović zbog mononukleoze.

„Drago nam je zbog poziva najjačeg tima za četvoricu igrača, što je otvorilo prostor za nove pozive. Uz to, Veljković je povredio prst, značajan gubitak za ekipu, dok je Gaćinović dobio mononukleozu. Morali smo da širimo razmišljanja i usledili su pozivi, možda za neke iznenađujući. Stvari su bile nametnute i odreagovali smo u brzom roku“.

Priliku da debituje imaće i Uroš Damjanović iz drugoligaša Sinđelića.

„To je igrač Partizana, pre dve godine debitovao za Rad u Superligi. Perspektivan je, prava desetka i budićnost srpskog fudbala. Ako ste gledali Sinđelic – Partizan u Kupu bio je najbolji na toj utakmici. Dugo smo ga pratili“.

Sivić je dodao da problem ekipi pravi to što većina fudbalera ne igra standardno u svojim klubovima.

„Imam zadatak da sačuvam svetske i evropske prvake, pa makar i na uštrb rezultata. Ako pogledamo spiskove, koliko je moguće zovemo sve te momke. Malo njih igra i to je problem, nije jednostavno, a cilj je da im preko reprezentacije vratimo minutažu“, jasan je bio Sivić.

On je kao pozitivan primer naveo slučaj Saše Zđelara iz Olimpijakosa i Veljkovića u Verderu.

„Zđelar nije igrao na početku, a sada je učescovao u nekoliko bitnih utakmica Olimpijakosa. Ista situacija je i sa Veljkovićem koji igra Bundesligu. Tako želimo i sa Živkovićem i ostalima“, zaključio je Sivić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar