U trendu

Premijer dočekao košarkašku reprezentaciju Srbije

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić zahvalio je danas košarkaškoj reprezentacije Srbije, treneru Aleksandru Đorđeviću, predsedniku Košarkaškog saveza Draganu Đilasu, i svim članovima nacionalnog tima čestitao na osvajanju četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu u Lilu.

„Ovi igrači su pokazali veliko srce, i ja sam zadovoljan što mogu da im čestitam na izvanrednom četvrtom mestu u Evropi. Siguran sam da oni mogu i bolje, čemu se mi nadamo, a besmisleno bi bilo da očekujemo – po malo čemu smo u Evropi četvrti“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On se našalio rekavši da je predsednik KSS Đilas „veoma nesrećan“ zbog toga što nije mogao da iz Francuske viče premijeru da „spremi pare“, dodavši da će Srbija naći dovoljno novca da ispuni svoje obaveze prema košarkašima i svim drugim sportistima.

Vučić je ocenio da su košarkaši „osvetlali obraz“ Srbije i pokazali da se reprezentacija „lavovski bori, izgara na terenu“, a to je „ono što ljudi najviše cene“.

On je poželeo mnogo uspeha košarkašima u „svim evropskim i svetskim klubovima“.

Selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević izjavio je da mu je čast što je „deo, a ne na čelu“ predivne grupe ljudi.

„Hvala vam svima na podršci, kritikama, savetima“, rekao je Đorđević i dodao da će se reprezentacija za dve godine vratiti sa zlatnom medaljom i da će sledeće godine otići na Olimpijadu.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da mu je drago što građani cene ono što radi, bez obzira što je medalja izostala.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas zahvalio je Vladi Srbije i premijeru Vučiću na podršci i dodao da će Srbija ići na kvalifikacije za Olimpijadu.

Reprezentacija je premijeru poklonila loptu, a Vučić je rekao da će ta lopta, kao i pokloni ostalih sportista biti u vladi i čekati nove generacije.

Dočeku su prisustvovali i juniori iz pet beogradskih košarkaških klubova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar