U trendu

Prijateljski meč Argentina – Bolivija ugovoren u zatvoru

Prijateljski fudbalski mec između Argentine i Bolivije, koji se danas igra u Hjustonu, ugvoren je pre mesec dana u zatvoru, gde se nalazi bivši čelnik bolivijske federacije (FBF) Karlos Čavez, prenose španski mediji.

Kako tvrdi „El pais“, Čavez, koji je zbog umešanosti u skandal sa korupcijom, uhapšen krajem jula i od tada služi kaznu u zloglasnom zatvoru u Santa Kruz de la Sijeri, upravo je u toj ustanovi ugovorio utakmicu.

FBF je 25. avgusta razrešio dužnosti Čaveza, mesec dana nakon njegovog hapšenja. Kako je navedeno, zvezda argentinske reprezentacije i Barselone Lionel Mesi igraće u prijateljskoj utakmici svega nekoliko minuta.

Kako „E Pais“ prenosi, utakmicu su organizovale dve argentinske firme optužene da su primile mito od čelnika FIFA – „Torneos i kompetensijas“ i „Fer plej“.

Bolivijski sudija naložio je u julu hapšenje Čaveza pod optužbom da je proneverio sredstva iz dobrotvornog meča.

Sudija je takođe. odredio kućni pritvor za izvršnog sekretara nacionalne fudbalske federacije Alberta Losadu.

Čavez i Losado su optuženi da su proneverili više od 400.000 dolara prikupljenih na prijateljskom meču odigranom 2013. godine između Bolivije i Brazila, a koji je bio namenjen porodici bolivijskog navijača Kevina Beltrana, stradalog od rakete ispaljene od strane brazilske rivalske grupe na ranije odigranoj utakmici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar