U trendu

Privedeni čelnici FK Dinamo braća Mamić

Hrvatska policija privela je danas na graničnom prelazu Goričan čelnike fudbalskog kluba Dinamo, braću Zdravka i Zorana Mamića, saopšteno je u Zagrebu. Oni su putovali u Zagreb i bili su u pratnji svojih advokata Čede Prodanovića i Jadranke Sloković.

Sprovedeni su u Zagreb na ispitivanje zbog sumnje u izvlačenje višemilionskih iznosa iz Dinama.“Nakon što su izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih advokata saznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira ekipe i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u Hrvatsku da bi odmah, sarađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti“ saopštio je Dinamo. Braća Mamić su bili u Sloveniji na pripremama prve ekipe Dinama, a ranije su najavljivali povratak u nedelju.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) od istražnog sudije u Zagrebu zatražila je pritvor za braću Zdravka i Zorana Mamića zbog mogućnosti bega, uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela. Za izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza Damira Vrbanovića traži istražni pritvor zbog uticaja na svedoke.

Vrbanović je ranije danas doveden pred sudiju Županijskog suda u Zagrebu i tamo je, kako je rekao njegov advokat, odbacio optužbe. U pritvoru je od petka poreznik Milan Pernar koji je jedan od osumnjičenih.
USKOK sve njih tereti da su zajedno s braćom Mamić Dinamo oštetili za najmanje 117,8 miliona kuna (15, 5 miliona evra), a budžet za najmanje 12,2 miliona kuna (1,5 miliona evra) neobračunatog i neplaćenog poreza.

Izvršnog predsednika Dinama Zdravka Mamića sumnjiči se da je iz kluba izvukao najmanje 52 miliona kuna, a njegovog brata Zorana Mamića, koji je trener Dinama, 38,1 milion kuna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar