U trendu

Prva pobeda košarkaša Partizana u gostima

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Novom Mestu Krku sa 75:70 (13:11, 23:16, 19:28, 15:20), u utakmici 20. kola Jadranske lige, i tako ostvarili prvu pobedu na gostujućem terenu u sezoni.

Partizan su do pobede predvodili Aleksandar Cvetković sa 21 poenom i sedam skokova i Kevin Džons sa 19 poena i šest skokova. Dobru igru prikazali su i Džamar Vilson, koji je postigao 14 poena, i Čedomir Vitkovac sa 12 poena i osam skokova.

Za beogradski tim debitovao je Amerikanac Darel Vilijams, koji je postigao četiri poena i imao četiri skoka.

U ekipi Krke najefikasniji je bio Erjon Kastrati sa 15 poena uz pet skokova, a po 11 su postigli Ive Ivanov i Stefan Sinovec.

Partizan, predvodjen bivšim trenerom Krke Aleksandrom Džikićem, bio je na početku utakmice u vodjstvu, ali je Krka serijom 8:0 izjednačila na 11:11. Gosti su prvu deonicu ipak završili vodjstvom od 13:11.

Beogradski tim je predvodjen Cvetkovićem stekao dvocifrenu prednost u nastavku, posle koša Džonsa za 30:20, a na poluvreme crno-beli otišli su sa devet poena prednosti.

Krka je u trećoj četvrtini napravila seriju od 8:0 i primakla se na 35:36, posle toga ekipe su se smenjivale u vodjstvu, a na kraju treće deonice bilo je nerešeno 55:55.

U 34. minutu Krka je postigla dve vezane „trojke“ (Lapornik i Ritlop) za vodjstvo od 63:57. U tim trenucima za Partizan dobro je igrao Vitkovac, koji je prvo pogodio „dvojku“, a zatim i „trojku“ za preokret Partizana od 71:68.

Partizan je do kraja utakmice uspeo da sačuva prednost i ostvari prvu pobedu na gostujućem terenu u sezoni.

Partizan i Krka sada imaju isti skor, po osam pobeda i 12 poraza i zauzimaju osmo i deveto mesto na tabeli.

U narednom, 21. kolu, Partizan će u ponedeljak, 25. januara, u Beogradu igrati protiv Crvene zvezde, a Krka će u subotu, 23. januara, igrati u Skoplju protiv MZT-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.