U trendu

Prva pobeda Srbije na Evropskom prvenstvu

Ženska vaterpolo reprezentacija zabeležila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je danas posle preokreta pobedila selekciju Hrvatske sa 8:4 (1:3, 2:0, 3:1, 2:0), u drugom kolu Grupe B.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je kapitenka Jelena Vuković sa četiri gola. Teodora Rudić postigla je dva gola, a u strelce su se upisale još i Ivana Ćorović i Tijana Jakoviljević.

Kapitenka Hrvatske Emi Miljković postigla je dva gola, a Tereza Balić i Ivana Butić dale su po jedan.

Hrvatska je bolje počela meč i povela sa 3:1 i prvoj četvrtini, a Miljkovićeva je tada dala dva gola. Srbija je, međutim, posle toga zaigrala mnogo bolje, a golmanka Srbije Vladana Jovetić bila je izuzetno raspoložena i imala je nekoliko maestralnih odbrana.

Preokret je povela Vukovićeva, koja je dala četiri uzastopna gola, a Srbija je posle toga bila sigurna i zabeležila prvu pobedu na šampionatu.

Srbija sada ima učinak od jedne pobede i jednog poraza, a Hrvatska ima dva poraza. Grupu B predvode Španija i Italija se po dve pobede, dok Nemačka, koja je u prvom kolu savladala Srbiju, ima takođe jedan trijumf i jedan poraz.

Srbija u sledećem kolu igra protiv Španije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar