U trendu

Radna grupa traži veće učešće žena u vodećim strukturama Fife

Radna grupa za ženski fudbal Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) zatražila je danas učešće 30 odsto žena u vodećim strukturama i važnim poslovima te organizacije.

Radna grupa zatražila je da zastupljenost žena u Fifi bude prioritet novog Odbora za reforme svetske kuće fudbala, koja je u velikoj krizi posle hapšenja njenih visokih zvaničnika zbog mita i korupcije.

U saopštenju se ističe da je Radna grupa predložila učešće od 30 odsto žena u odborima i komitetima, ali i rukovodećim ulogama.

Fifa je u julu, pre finalne utakmice Svetskog prvenstva za žene u Vankuveru održala simpozijum o ženskom fudbalu.

„Bilo je uzbudljivo videti porast intersovanja za ženski fudbal posle Mundijala u Kanadi, ali moramo da osiguramo da se to interesovanje održava. Podržavamo poziv na akciju najavljenu tokom simpozijuma i želimo da razvijemo predloge za povećanje broja žena, ne samo na terenu već i u upravljanju i poslovnim aspektima“, rekla je predsednica Radne grupe Moja Dod.

„Ovo je presudno vreme za Fifu i kako će napredovati proces reformi u narednim mesecima, Radna grupa za ženski fudbal će nastaviti da insistira na ravnoteži polova u svetu fudbala“, dodala je Dod.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.