U trendu

Radočaj: Pokazale smo karakter

Košarkašica Srbije Tamara Radočaj rekla je da je da su ona i njene saigračice iz nacionalne selekcije na utakmici protiv Nemačke pokazale ono što ih najviše krasi – borbenost.

„Pokazale smo karakter i ono što je selektorka tražila od nas, a to je borbenost koja nas i do sad krasila“, rekla je Radočaj novinarima u Beogradu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto je sinoć u Beogradu savladala Nemačku sa 100:57.

Utakmica je odigrana pred punom halom Pionir, što je ostavilo poseban utisak na sve košarkašice.

„Desio se prvo balkon, a onda smo priželjkivale pun Pionir. Pričali smo o tome prethodnih sedam dana i, eto, desio se pun Pionir. Bilo je veličanstveno igrati pred ovolikim brojem ljudi“, rekla je Radočaj.

Selektor Marina Maljković je sinoć rekla da su njene igračice igrale kao u transu, a, prema rečima Radočaj, za takvu igru najzaslužnija je hemija u timu.

„Na stvaranju hemije u timu smo radile prethodne četiri godine, to nas je i dovelo do zlata na Evropskom prvenstvu, a sada smo to samo nastavile. Kad se igra pred domaćom publikom adrenalin te ponese i naravno da ćes da se baciš za svaku loptu“, navela je Radočaj.

Srpske košarkašice će u narednom kolu kvalifikacija u sredu gostovati Luksemburgu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.