U trendu

Radonjić: Baskonija bila bolja, oscilacije su normalna stvar

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Baskonija večeras bila bolja i zasluženo pobedila, kao i to da su oscilacije normalna stvar i da može da ih bude mnogo tokom sezone.

„Bila je velika borba, bilo je i grešaka, a oni su bili bolji. Igrali smo protiv veoma dobrog tima. Oscilacije su sasvim logične i toga će biti još mnogo. Treba da se trudimo da to na kvalitetan način prevazilazimo i budemo dobri u narednim utakmicama“, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je zabeležila treći poraz u Evroligi, pošto je u petom kolu izgubila od Baskonije u Beogradskoj areni sa 70:63.

„Nismo imali dobra napadačka rešenja kako bismo držali priključak. Imali smo veću energiju u drugom poluvremenu, zahvaljujući odbrani, a bilo je dobrih elemenata i u napadu. Imali smo priliku da udjemo u neizvesniju završnicu, ali nismo uspeli“, kazao je Radonjić.

On je naveo da njegov tim ne može da bude favorit protiv jakih evroligaških ekipa, ali da očekuje podvige.

„Panatinaikos i Baskonija su bili favoriti, kao i sledeći protivnik u Evroligi. Pobede nad njima su podvizi, a mi ćemo pokušati da ih ostvarimo što više i siguran sam da će da ih bude“, rekao je trener crveno-belih.

Radonjić je govorio i o eventualnom pojačanju koje traži Zvezda.

„Trudimo se da pronadjemo rešenje koje može biti najbolje moguće za nas. Na tržištu ima to što ima i pokušavamo da dodjemo do rešenja u okviru svojih mogućnosti, a da budemo zadovoljni“, rekao je Radonjić.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Uniksu u Kazanju narednog četvrtka u 17.00.

Radonjić je pozvao navijače da podrže ekipu pre toga protiv Partizana u Jadranskoj ligi. Kako je rekao, nada se da će u ponedeljak protiv „večitog“ rivala biti puna hala „Aleksandar Nikolić“ i da će njegova ekipa da pobedi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.