U trendu

Radonjić: Darušafaka je favorit, ali imamo šanse

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je u predstojećoj utakmici u Evroligi Darušafaka favorit, ali da njegova ekipa u dobroj atmosferi dočekuje taj duel, posle pobeda u Jadranskoj ligi.

„Počinje novi format Evrolige sa 16 klubova, 30 mečeva. To je istorijski format, a mi smo se našli tu. Ogroman kvalitet je prisutan i svi klubovi imaju visoke ambicije. Treba biti realan i znati gde se trenutno nalazimo. U dobrom ambijentu dočekujemo duel sa Darušafakom, posle serije pobeda u Jadranskoj ligi. Oni su favoriti s obzirom na to kako su počeli sezonu, kakav su tim napravili i kakvog trenera su doveli (Dejvida Blata), koji je njihova najbolja karika“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde igraju sutra od 21 čas u hali „Aleksandar Nikolić“ protiv turske Darušafake, utakmicu prvog kola Evrolige.

Radonjić je naveo da njegova ekipa ima pravo da se nada pobedi.

„Moramo mnogo toga dobrog da uradimo, da iznenadimo goste i prevazidjemo sebe. Darušafaka će se boriti za ‘fajnal-for’, napravili su mnogo promena što najbolje govori dolazak Blata. Znamo kakav nas posao očekuje“, rekao je on.

Trener Zvezde dodao je da novi igrač Petar Rakićević neće biti u sastavu za sutrašnju utakmicu, a da su svi ostali igrači spremni.

Upitan da li će klubovi koji su finansijski ograničeni uspeti da opstanu u Evroligi, Radonjić je rekao da je „očigledno da su te tendencije prema onome što se dešavalo izmedju dve sezone“, misleći na zategnute odnose Evrolige i FIBA Evropa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar