U trendu

Radonjić: Imamo problema, ali cilj je pobediti Žalgiris

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da se nada da će crveno-beli prebroditi brojne probleme i protiv Žalgirisa doći do nove pobede u Evroligi.

„Žalgiris je klub bogate tradicije, u zemlji gde je košarkaška sport broj jedan, bio je prvak Evrope, ima dosta trofeja, a i ove sezone je pokazao da svima može da parira. Ne ide nam na ruku to što su trenutno u formi, pored naših problema, ali nadam se da ćemo se izdignuti iznad toga i uz pomoć navijača ostvariti pobedu“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali „Aleksandar Nikolić“.

Prema njegovim rečima Litvanci imaju iskusan tim i stil igre koji ne odgovara Zvezdi.

„Svestan sam ambijenta, prikazivali smo dobar kvalitet do sada, igramo na svom parketu, kao i da smo Žalgiris i mi prikazani kao ekipe koje namaju šta da traže. Skakački su odlični, posebno u napadu, što bi za nas mogao da bude problem, jer najverovatnije neće igrati Luka Mitrović. Daćemo sve od sebe, moramo da gradimo rezultat svih 40 minuta“.

Na pitanje novinara kako komentariše to što su mnogi uoči meča upisali trijumf Crvenoj zvezdi, Radonjić objašnjava da to nije najveće opterećenje.

„Opterećenje je više oko stvari koji su pred nama (povrede prim. aut). I da smo kompletni bilo bi teško, ali i da nemamo tri igrača išli bismo na pobedu. Situacija nije naivna, nije nam prvi put, ne utiču na nas priče da moramo da pobedimo“.

Radonjić smatra da je novi format elitnog takmičenja do sada pokazao uspešnim, ali da je rano za konačnu ocenu.

„Nije momenat da se priča o tome, treba da se sačekaj kraj. Za sada je sve pun pogodak, utakmice su zanimljive, veliko je interesovanje… Ponosan sam i srećan što smo izborili mesto u ovom takmičenju“, zaključio je Radonjić.

Utakmica 10. kola Evrolige između Crvene zvezde i Žalgirisa igra se sutra od 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.