U trendu

Radonjić: Loša odbrana svih 40 minuta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim sve vreme igrao slabu odbranu i da je zasluženo izgubio protiv Efesa u Evroligi.

„Čestitam Efesu na odličnoj igri i na pobedi. Igrali smo slabo u odbrani svih 40 minuta. Imali smo mngoo problema u tranzicionoj odbrani i u skoku. Imali su mnogo ofanzivnih skokova i na sve to su dobro šutirali. Rezultat je u pojedinim trenucima bio dobar s obzirom na ove elemente, a na kraju je razlika možda i prevelika. U svakom slučaju zaslužena pobeda Efesa i okrećemo se novim duelima“, rekao je Radonjić novinarima posle meča u Istanbulu.

Zvezda je izgubila 100:79, a u 35. minutu je bila na pet poena zaostatka.

„U 35. minutu imali smo napad i dva otvorena šuta, pa skok, mogli smo i treći napad, ali utisak je da smo uspeli da se vraćamo uprkos svim okolnostima koje su bile prisutne u odbrani, i da budemo u igri. Da smo iskoristili tu poziciju, bilo bi neizvesnije. Oni su uspevali da u svakom trenutku odgovore u momentima kada smo se vraćali i na kraju zasluženo slavili“, rekao je Radonjić.

Branko Lazić je kazao da je tim od početka loše igrao.

„Odigrali smo stvarno loše od početka. Možda je prva četvrtina bila koliko-toliko dobra. Posle smo im dozvolili mnogo ofanzivnih skokova, iz toga su postizali mnogo poena. Kasnije su se i rastrčali i pogadjali iz kontre. Mi nismo uspeli da to zaustavimo i na kraju je došla velika razlika“, rekao je Lazić.

Ovaj košarkaš je imao dva šuta za tri poena pri zaostatku njegovog tima od pet poena, ali je promašio oba.

„Manje-više za te trojke, veći problem je što nismo zagradjivali, što su imali više ofanzivnih skokova. Da smo to odradili kako treba, ne bi te trojke dolazile u pitanje. Svaka utakmica u Evroligi je veliko iskustvo za nastavak sezone i utakmice koje slede. Sigurno ćemo uraditi analizu i nastaviti dalje“, rekao je Lazić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar