U trendu

Radonjić: Moramo da odigramo fenomenalno da bismo parirali CSKA

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je CSKA iz Moskve jedan od favorita za osvajanje Evrolige i da će njegovoj ekipi u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici biti potrebno da odigra fenomenalno svih 40 minuta kako bi mogla da parira protivniku.

„U Moskvi smo pokazali da možemo da budemo konkurentni sa CSKA. Bili smo u prilici da napravimo iznenadjenje. Svi se nadamo da ćemo još jednom pokazati dobru partiju i da ćemo moći da pariramo CSKA. Zaboravlja se da preko puta stoji CSKA, da igramo protiv ekipe koja može da se analizira zbog svojih kvaliteta. Trudićemo se da odigramo dobro, ali mnogo toga zavisi od njih, da budemo iskreni“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 20.45 u Beogradskoj areni igraju protiv CSKA treću četvrtfinalnu utakmicu plej-ofa Evrolige. Ruski tim vodi sa 2:0 i potrebna mu je pobeda za plasman na „fajnal-for“.

„Treba nam 40 minuta fenomenalne igre da bismo im parirali. To je duel dva tima, ne igra samo jedan, a posebno kada je preko puta jedan takav tim kao što je CSKA. To je jedan od najboljih timova u Evropi, postoji želja, sportski je da se nadamo i da verujemo da možemo da pobedimo“, dodao je Radonjić.

On je naveo da će se u tim vratiti Marko Gudurić.

„Pauza nije bila mala, bolest ga je iscrpela i teško je očekivati da će biti na nivou kao u nekim prethodnim mečevima Evrolige“, rekao je trener Zvezde.

Zvezda je izgubila u obe utakmice u Moskvi, a drugi duel izgubila je jednim poenom razlike, nakon što je u poslednjem napadu Stefan Jović napravio korake i izgubio loptu, a novinare je zanimalo da li je to psihološki uticalo na ekipu.

„Ambijent je vrlo pozitivan, svi smo veoma motivisani. To što se dogodilo u drugom meču je analizirano i svi jedva čekamo da istrčimo na teren. Odnosno igrači jedva čekaju da istrče, a ja da dohodam do terena“, rekao je Radonjić.

On je ponovio da je CSKA jedan od favorita za titulu u Evroligi i da ruski klub ima „sve razloge da veruje da  može da je osvoji“.

Radonjić nije želeo da komentariše situaciju vezanu oko najavljene suspenzije FIBA Košarkaškom savezu Srbije, već je rekao da samo razmišlja o utakmici sa CSKA.

Porptarol kluba Igor Vujičin rekao da Crvena zvezda igra Evroligu i da to ne nanosi nikakvu štetu srpskoj košarci.

„Mi se nećemo ni oglašavati po tom pitanju, pozicija Crvene zvezde je jasna“, rekao je Vujičin.

Na konferenciji za medije rečeno je da će se eventualna četvrta utakmica Zvezde i CSKA igrati u hali „Aleksandar Nikolić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.