U trendu

Radonjić: Opterećeni smo izostancima

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa u utakmicu protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi ulazi „opterećena“ izostankom pojedinih igrača, ali da će ostatak tima morati da pruži maksimum kako bi se nadomestili nedostaci i odigrao što bolji meč.

„Očekuje nas derbi protiv (podgoričke) Budućnosti, utakmica prvog i drugog na tabeli. Mi posle evroligaškog meča u Istanbulu dolazimo opterećeni izostankom pojedinih igrača, i na prvom mestu smo fokusirani da vidimo u kakvom sastavu možemo da izadjemo na utakmicu protiv Budućnosti“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Crvena zvezda gostovaće sutra u Podgorici u 13. kolu Jadranske lige. Za sutrašnji meč neizvestan je nastup Marka Gudurića zbog bolesti, a od ranije je povredjen kapiten Luka Mitrović, dok se Nikola Rebić oporavlja od mononukeloze.

„Ta problematika izostanaka igrača nas opterećuje duže vreme i to u jakom ritmu mečeva koje ćemo igrati do Nove godine. Tek u nedelju popodne, pred utakmicu, znaćemo kakvo je stanje s Gudurićem koji je imao jak virus, dok Luka Mitrović već duži period nije u punom trenažnom procesu. Pokušali smo u vrlo kratkom periodu koliko god je to bilo moguće, da se spremimo za Budućnost i težak meč koji nas čeka“, rekao je Radonjić.

Crveno-beli trenutno drže prvo mesto na tabeli Jadranske lige sa maksimalnim učinkom iz 12 utakmica, dok je Budućnost druga sa 10 pobeda i dva poraza.

„Budućnost je odličan tim, koji je ove sezone formiran sa jasnim ciljem da osvoji prvo mesto. Ekipa koja je kadra da dobija velike utakmice, sa igračima koji znaju da igraju takve mečeve od kojih sam mnoge i ja trenirao. Igraju pred svojom publikom u dvorani Morača, ali pokušaćemo da se konsolidujemo, spremimo uz sve okolnosti koje sam naveo kao otežavajuće, i damo sve od sebe kako bi odigrali što bolju utakmicu u Podgorici“, rekao je Radonjić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar