U trendu

Radonjić: Pozitivan skor sa Špancima? Ne bih o tome…

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da, pred utakmicu sa Baskonijom u Evroligi, ne razmišlja o tome što otkad vodi crveno-bele ima pozitivan skor sa španskim timovima, a posebno klubom iz Vitorije.

„Igramo 12. meč ove sezone protiv kluba visokog rejtinga, koji je godinama u vrhu evropske košarke. Prošle sezone bili su učesnici Fajnal-fora, a odlazak nekih igrača nadoknadili su sa još boljim. Imaju iste ambicije, što govori da su savladali Real u Madridu, ali nadam se da ćemo uraditi sve što je moguće protiv favorita“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije u KOMBANK areni.

Crnogorski trener nije želeo previše da se upušta u činjenicu da su crveno-beli u poslednje tri godine dobili sva četiri duela sa Baskonijom.

„Treba dobro da se analizira njihov tim i to je logičan put ka nekom dobrom rezultatu. Svestan sam da neće biti lako, puno toga moramo da uradimo. Pred nama je veliki izazov, ali uradićemo sve da ih poremetimo“.

Ništa manje skromniji nije bio Radonjić ni na pitanje koji je recept njegovog uspeha sa španskim timovima, sa kojima u Crvenoj zvezdi ima skor od 10 pobeda i pet poraza.

„Pa to je dobro, bolje nego da je 5:10. Izbegavao sam tu temu, neka bude tako i dalje. Svaka utakmica je nova i nosi nešto što nosi neku suštinu i tako posmatram i novi duel“, rekao je Radonjić, uz konstataciju da je siguran da će Crvena zvezda ove sezone imati najveću posetu u Evroligi.

Trener Zvezde navodi da ekipa još nije izašla iz teškog ritma utakmica.

„Čekam da se za 10 dana Uniks i ovaj pakao završi. Situacija je takva da ćemo treningemo morati da držimo na aerodromima“, našalio se Radonjić.

On je istakao da baskijski tim predvodi plej sa NBA iskustvom Šejn Larkin, ali i da ostali igrači zaslužuju veliku pažnju.

„Pored njega ima jako puno igrača koji mogu dosta toga da urade, ali im je vrlina i jak kolektiv. Adam Hanga pokazuje da je na krilnoj poziciji jedan od najboljih u Evropi, odličan je šuter, lako mi je da pričam o Jaki Blažiču i drago mi je što se vraća na naš teren. Tu su još pod košem Šengelija, Tili i Vojtman“.

On je dodao da se sumnja da je pred mladim Nikolom Rebićem pauza zbog mononukleoze, ali da će uskoro biti više poznato.

Utakmica 5. kola Evrolige između Crvene zvezde i Baskonije igra se sutra od 19 sati u KOMBANK areni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.