U trendu

Radonjić: Protiv Žalgirisa sa svim onim što imamo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegovim košarkašima biti veoma teško protiv Žalgirisa i da svako od njih mora da da sve od sebe da bi se zabeležila pobeda.

„Biće veoma teško, toga sam apsolutno svestan. Očekujem da u fantastičnom ambijentu izdignemo iz ovog, za nas veoma opterećujućeg momenta i da probamo da dodjemo do još jedne pobede. Idemo sa svim onim što imamo, biće nas mnogo u sali“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će u petak dočekati Žalgiris u 10. kolu Evrolige, u kom će pokušati da zabeleže petu pobedu.

„Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a teško je proceniti zašta će to da bude dovoljno. Utakmica je nešto živo i momenti odlučuju kako će to da se razvija. Svaki igrač treba da da sve što ima od sebe“, kazao je Radonjić.

On je naveo da na ekipu ne utiče previše što javnost smatra da utakmica protiv Žalgirisa „mora da se dobije“ i da su opterećenja koje ekipa ima mnogo veća od toga.

„Bilo bi veoma teško i da smo kompletni. Ali, šta je, tu je. Nije to toliko naivno kao što izgleda. Nije prvi put da je ambijent takav. Kad dobijemo onda je realan, a drugačije se gleda kada izgubimo. To ne utiče na nas“, rekao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, „minimalne su šanse“ da kapiten Luka Mitrović igra protiv Žalgirisa.

„On je u fazi oporavka i to ide u dobrom smeru, ali su šanse minimalne da igra. To je nedostatak koji nimalo nije naivan. Uverio sam se koliko je to ozbiljna pozicija. U taktičkom smislu to može da nas optereti“, rekao je Radonjić.

Radonjić je rekao da su Žalgiris i Zvezda uoči Evrolige prikazani kao klubovi „koji tu nemaju šta da traže“ i da zbog toga obe ekipe imaju šanse da ostvare mnogo bolje rezultate.

Utakmica će se igrati sutra od 19.00 u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar