U trendu

Radonjić: U seriju teških mečeva da udjemo pobedom protiv FMP-a

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegovi košarkaši moraju imati dovoljno dobar pristup protiv FMP-a da bi pobedili, kao i da bi taj trijumf mnogo značio njegovom timu pred seriju teških utakmica.

„FMP je sastavljen od velikog broja mladih igrača, sa dva iskusna i dobra plejmejkera. Posle mečeva u Evroligi gotovo uvek nismo na maksimumu u ABA ligi, tako da moramo imati dovoljno dobar pristup da ostvarimo ono što želimo u ovom mesecu, u kome će svaka pobeda biti značajna. Želimo da u seriju koja nas očekuje udjemo sa pobedom. U ovom trenutku je neizvesno u kakvom sastavu ćemo nastupiti, ali, naravno, ko god bude bio na terenu, ko god bude bio u sastavu, mora dati svoj doprinos osvajanju novih bodova“, rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Zvezda ima svih 11 pobeda do sada, dok je FMP ostvario tri trijumfa. Radonjić nije želeo da odgovori na pitanje na koga navijači crveno-belih treba da obrate pažnju u redovima rivala i od koga preti najveća opasnost.

„Mi sada razmišljamo o tome šta je kod nas i šta mi želimo da uradimo u sutrašnjem meču. Želim da vodim računa o igračima sa naše strane. Znamo kakav je kvalitet i potencijal FMP-a, ali mislimo da utakmica zavisi od nas“, rekao je Radonjić.

Zvezda će u decembru igrati seriju teških utakmica. U Evroligi se, izmedju ostalih, sastaje sa prošlosezonskim finalistima Fenerbahčeom i CSKA, dok u Jadranskoj ligi igra u gostima protiv Budućnosti i Cedevite.

„Raspored je takav kakav je. Pričali smo o rasporedu i u prošloj fazi, pa smo rekli da ne može teže, a ovaj sada raspored je ipak nešto što zahteva dodatnu analizu. Lako je pričati o težini rasporeda što se tiče decembra, ali ima i kasnije teških rasporeda, nije samo sad. Ovo je jedan od perioda kada su povezani teški mečevi u ABA i Evroligi i to dodatno otežava situaciju. Ja bih voleo da u tu seriju udjemo pobedom i dobrom igrom protiv FMP-a, pa ćemo se posle boriti protiv svih naših rivala za koje znamo da su jako kvalitetni i teški i da nas čeka borba za svaki bod“, rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je kazao da će zdravstveno stanje uticati na sastav ekipe.

„Luka Mitrović je pod znakom pitanja, Petar Rakićević zbog povrede nije u trenažnom procesu, a imamo još nekoliko rovitih igrača, tako da i u trenažnom procesu imamo problema, kao što smo imali i pred Žalgiris. Videćemo do sutra. Marko Gudurić je veče pred utakmicu sa Žalgirisom imao temperaturu. Nadam se da sutra neće biti nekih negativnih pomaka. Ali, bez obzira na to, trudićemo se da damo sve od sebe da osvojimo bodove. To nam je cilj, to nam je želja, to je jako bitno u ovom trenutku bitno za nas“, rekao je Radonjić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar