U trendu

Radonjić: Zadovoljan sam što smo danas bolji nego juče

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan napretkom koji njegova ekipa pokazuje, ali i igrom i pobedom u večerašnjem duelu sa Unikahom u Evroligi.

„Čestitke igračima i zahvalnost publici koja nam je značila da dodjemo do velike pobede. Unikaha je odlična u Evroligi, u prvoj fazi je bila maltene izvanredna, a i drugi deo je počela sjajno, sa dve pobede je došla u Beograd. Mi smo i dalje u fazi rada i rasta kroz taj rad i utakmice, tako da sam izuzetno zadovoljan što smo danas bolji nego što smo bili juče. Treba da nastavimo da radimo iz dana u dan i dodjemo do onoga što nam je najbitnije a to je borba za trofeje i Jadraska liga“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda je večeras u Beogradu pobedila Unikahu sa 87:73, u utakmici četvrtog kola Grupe E u Top 16 fazi i ostvarila drugu pobedu.

Radonjić je rekao da je njegova ekipa dobrom odbranom započela utakmicu i da je zadovoljan što nije gubila u trenucima kada je Unikaha igrala dobro u skoku u napadu.

„U trećoj četvrtini smo imali dobar period, a onda su oni iskoristili naš  i približili se, ali ovog puta smo uspeli dobrom odbranom i pametnim napadom u četvrtoj četvrtini da kontrolišemo dešavanja i dodjemo do izuzetno važne pobede“, rekao je on.

„Raduje duži period dobre igre jer smo bili u fazi da nismo mogli da izgledamo tako, ne zato što ne uradimo nešto već jer je to prirodan proces. Kada se ubaci nekoliko novih igrača to zahteva period adaptacije i rada, slaganja ekipe. Mi smo prošli i kroz poraz koji možda sada ne bismo doživeli. Igra zadovoljava i to je najbitnije. Siguran sam da ćemo nastaviti u onom ambijentu koji je potreban, a to je da se spremamo za najvažnije. Svaka pobeda donosi nova razmišljanja. Rano je govoriti o konkretnijim analizama. Svuda smo u borbi i to je to. Ja to tako posmatram i tako prenosim igračima, to može da nam donese dobro“, dodao je Radonjić.

Zvezda će u ponedeljak od 21 čas igrati protiv Partizana u Jadranskoj ligi.

„Sledeći protivnik je veliki za nas. Znamo šta Partizan znači. Siguran sam da ćemo da se pripremimo kako treba igraćemo pred njihovim navijačima. Oni će velikom borbom želeti da izadju i da nas pobede. Mnogo puta u derbiju nije odlučila trenutna snaga. Trudićemo se da osvojimo dva nova boda. Ne razmišljamo dalje. Raspored je težak, idemo od meča do meča. Ja sam čvrsto na zemlji, samo da ovako nastavimo, siguran sam da će biti dobro“, rekao je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Stefan Jović rekao je da mu je drago što je ekipa nastavila niz pobeda.

„Ostaje žal za porazom u Istanbulu, ali bitno je da smo dobili utakmicu. Skok u napadu ih je održao u prvom poluvremenu. Mi smo u drugom delu znatno bolje zagradjivali i pogadjali otvorene šuteve i zasluženo slavili“, rekao je Jović.

Trener Unikahe Djoan Plaza rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila, ali da njegova ekipa nije prikazala dobru igru u odbrani, koja ju je do sada krasila.

„Zvezda je 100 odsto zaslužila pobedu, igrali su sa mnogo više energije i želje za pobedu. Moramo još da radimo, nismo fizički dobro uspeli da odigramo. Kada smo prišli na pet poena zaostatka na početku četvrte četvrtine imali smo nekoliko vrlo loših odluka i izgubljenih lopti, loše smo gradili koš. U poslednjoj četvrtini primili smo 27 poena i to je nedopustivo“, rekao je Plaza.

On je podsetio da je njegova ekipa pre dolaska u Beograd bila najbolja defanzivna ekipa u obe grupe u Top 16 fazi, ali da to nije uspela da opravda.

„Pokušali smo da uradimo više, nismo pokazali ništa od defanzive. Što se tiče prolaska dalje, najvažnije je ostvariti što više pobeda na domaćem terenu“, rekao je Plaza.

Košarkaš Unikahe Nemanja Nedović, koji je svojevremeno igrao za Zvezdu, rekao je da su mu se oduzele ruke i noge kada je izaš parket Pionira i da mu je trebalo vremena da se navikne na ambijent.

„Teško je igrati u ovakvom ambijentu protiv Crvene zvezde. Cilj je bio da budemo izjednačeni do poslednje četvrtine ali nismo upeli. Kada smo konačno uspeli da se primaknemo pogodili su teške šuteve za tri poena i priveli utakmicu kraju. Ne smemo da padamo, jer za 36 sati igramo sa Realom.

„Zvezda igra jako dobro, pogotovo kod kuće. Nije iznenadjenje što su u Top 16. Želim da se i mi i oni plasiramo medju osam najboljih“, rekao je Nedović.

kad smo dosli u beograd bili smo najbolja def u obe grue 16 pokusali smo vis da nismopokazali nista od fed u piniru do veceras prvi moraju da se dobijaju utakmice kod kuce pa cemo videti kakva ce biti sansa,

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar