U trendu

Ranijeri: Moramo da osvojimo titulu ako hoćemo da nas pamte

Trener fudbalera Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da tim još nije uradio ništa vredno pomena, uprkos neverovatnoj sezoni u Premijer ligi, i dodao da tim mora da osvoji titulu ako ne želi da ne propadne sve dobro što je do sada uradjeno.

Lester u nedelju dočekuje Vest Hem, a timu su u poslednjih pet kola potrebne tri pobede da bi obezbedio titulu nevezano za rezultate drugih ekipa. Ranijeriva emotivna reakcija posle prošlonedeljne pobede nad Sanderlendom pokazao je da je iskusni trener počeo da ceni sve što je ekipa do sada uradila.

„Bio sam smiren, ali kada vidite toliko starijih dama koje dolaze da navijaj za Lester, ne možete da verujete, a u tom trenutku sam mislio na njih i bio sam jako radostan zbog njih. Srećan sam kad ans ljudi prate i kada se raduju. Oči su mi bile sjajne, ali nisam plakao“, preneo je Skaj sports reči Ranijerija.

On je istakao da trka za titulom nije završena jer njegov tim nije medju najbogatijima i najvećima u Engleskoj.

„Ne shvatam još šta radimo kao tim, ali želim da uradimo više. Ništa nismo uradili do sada. Moramo da se borimo, ništa još nismo postigli. Fudbal je jako čudan. Da nismo u Lesteru, nego u recimo Čelsiju ili (Mančester) Junajtedu, rekli biste da je gotovo kad se ima sedam bodova prednosti, ali vi tako ne mislite. Zašto? Zato što smo Lester. Moramo da se borimo i da budemo jaki“, rekao je Ranijeri.

„Ispisali smo dobru priču, ali da bismo napravili nešto što će se pamtiti za 30 ili 40 godina, moramo da osvojimo titulu“, rekao je trener „lisica“.

Lester je prošle nedelje obezbedio jedno od prva četiri mesta na tabeli i tako obezbedio sebi mesto u Ligi šampiona, ali Ranijeri ne računa da se tim plasirao dok ne osigura mesto u grupnoj fazi takmičenja, odnosno jedno od prva tri mesta.

„Kvalifikacije su dva meča, a dva meča nisu Liga šampiona. Hoću da igramo šest utakmica. Volim muziku Lige šampiona. Mislim da će to biti fantastično dostignuće. Realnost nastaje iz snova, ali da sačekamo prvo“, rekao je Ranijeri.

Italijanski trener izrazio je i svoje oduševljenje nominacijama za igrača godine fudbalerima njegovog tima Rijadu Mahrezu, Džejmiju Vardiju i N’Golou Kanteu.

„Vrlo sam ponosan jer su to zaslužili. Igraju fantastično u svakom meču i nadam se da će neko od njih pobediti. Oni su mi trojica sinova. Vrlo sam radostan ako jedan sin pobedi“, rekao je Ranijeri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.