U trendu

Ranijeri: Sada su druge ekipe pod pritiskom

Trener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je danas da su najveći konkurenti njegove ekipe za osvajanje titule u Premijer ligi sada pod velikim pritiskom pošto moraju da nadoknade pet bodova zaostatka, koliko imaju njegovi fudbaleri na prvom mestu na tabeli.

U derbiju Premijer lige Lester je u subotu na gostujućem terenu pobedio Mančester siti sa 3:1 i stekao pet bodova prednosti na tabeli nad Totenhemom i Arsenalom.

„Na početku sezone smo bili pod pritiskom pošto je cilj bio da opstanemo u Premijer ligi, ali sada je pritisak na ostalim klubovima koji su potrošili mnogo novca kako bi osvojili Ligu šampiona i Premijer ligu. Važno je da ostanemo koncentrisani, čvrsto na zemlji. To je važno pošto, prvi put u životu, ovi igrači rade posebne stvari. Važno je da se ne osvrćemo“, rekao je Ranijeri, preneli su britanski mediji.

Ranijeri je naveo da bi na ekipu mogao da utiče pritisak trke za titulu, ali i da je tražio od svojih igrača da iskoriste iskustvo iz borbe za opstanak u ligi prošle sezone.

„Pritisak, to bi moglo da bude problem, ali važno je da ostanemo mirni. Igračima bi moglo da pomogne iskustvo iz prošle sezone“, rekao je Ranijeri.

U 25 kola u Premijer ligi Lester je ostvario 15 pobeda i pretrpeo samo dva poraza, najmanje u ligi. U sledećem kolu u nedelju Lester će igrati na gostujućem terenu protiv trećeplasiranog Arsenala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.