U trendu

Ranijeri se raduje pobedi, ali istiće da tim još nije ništa osvojio

Trener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da se raduje novoj pobedi svojih fudbalera, ali je istakao da tim još nije ništa uradio, iako ima dobru šansu da osvoji titulu.

„Znali smo da će utakmica biti teška, što je i normalno jer se Sanderlend bori za opstanak. Utakmica je bila teška, ali sam vrlo, vrlo radostan. Zbog tri boda i zbog naše igre, koja je bila solidna i jaka. Imali su šansu da izjednače, ali smo i mi imali tri-četiri prilike da ranije završimo utakmicu“, rekao je Ranijeri.

Oba gola za Lester postigao je Džejmi Vardi, prvi strelac ekipe i drugi strelac lige.

„Važno je što je on dao golove. U ranijim utakmicama je asistirao, ali njegov posao je da daje golove za nas. Ovo mu je bilo potrebno i drago mi je što je on postigao golove“, rekao je Ranijeri.

Lesteru su potrebne tri pobede u poslednjih pet kola da bi obezbedio titulu, odnosno dve ako bi Totenhem izgubio od Mančester junajteda u meču koji je u toku. „Lisice“ u poslednjih pet kola igraju kod kuće protiv Vest Hema i Svonsija, zatim u gostima protiv Mančester junajteda, pa kod kuće protiv Evertona i na kraju protiv Čelsija u gostima.

„Navijači moraju da nastave da sanjaju, a mi moramo da budemo koncentrisani i fokusirani. Sada nas čekaju dve teške utakmice kod kuće, a onda ćemo biti vrlo, vrlo blizu Lige šampiona. Moramo da ostanemo mirni“, rekao je Ranijeri.

Trener je i u decembru i u februaru govorio da navijači imaju pravo da sanjaju, ali sada nije želeo da govori o tituli, iako je sada april. On se rasplakao posle današnjeg meča.

„Može biti, može biti (da ćemo osvojiti titulu), ali mi još nismo ništa uradili. Moramo da ostanemo mirni, snažni i koncentrisani. Što se tiče emocija, jesam emotivan i ovaj posao radim zbog emocija iznutra, ali mi je teško da ih opišem. Možda su i bile suze radosnice, ali važno je da se čovek raduje“, rekao je Ranijeri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.