U trendu

Real zadržao nadu pobedom nad Fenerom

Evropski košarkaški prvak Real Madrid pobedio je večeras na svom terenu Fenerbahče i tako zadržao šanse da se plasira u drugu fazu Evrolige.

Real sada ima tri pobede, koliko imaju i Crvena zvezda, Strazbur i Bajern, koji imaju po meč manje. Sutra se sastaju Zvezda i Himki, kao i Strazbur i Bajern.

Fener je ostao prvi sa šest pobeda, dok drugoplasirani Himki ima četiri.

Real je večeras krajem treće četvrtine došao do preokreta. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Serhio Ljulj sa 176 opena. Gustavo Ajon postigao je 15, a Felipe Rejes 13 poena.

Jan Veseli postigao je 20 poena za Fenerbahče. Bogdan Bogdanović postigao je sedam poena, a njegov drug iz reprezentacije Srbije Nikola Kalinić završio je utakmicu sa pet poena i pet skokova.

Efes Pilsen je u Zagrebu pobedio Cedevitu sa 81:75, posle sjajne četvrte četvrtine, koju je dobio sa 24:10.

Oba tima sada imaju po četiri pobede i četiri poraza. Cedevita je pobedom mogla da se plasira u Top 16, ali sada će morati da čeka sledeće kolo, kada dočekuje Milano.

Laboral Kuča je prošla u Top 16 fazu, pošto je kod kuće ubedljivo pobedila Limož sa 92:56, dok je Olimpijakos kod kuće pobedio Olimpiju 73:63.

Milano i Limož ostali su na po dve pobede u Grupi B.

Efes je predvodio Dario Šarić sa 16 poena i 10 skokova, dok je u Cedeviti ponovo najefikasniji Miro Bilan sa 18 poena i sedam skokova.

Makabi je u gostima pobedio Dinamo Sasari sa 76:74 i tako zabeležio svoju tek drugu pobedu u Grupi D. Domaćin je ostao bez ijednog trijumfa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar