U trendu

Rekordnih 26 medalja sa Evropskih univerzitetskih igara

U odnosu na prošle igre, gde je Srbija uzela svega tri medalje, ovogodišnji učinak naših mladih sportista zadivio je čitavu Evropu, javljaju sportski mediji.

Srbija ne mora da brine za budućnost! Mladi sportisti osvojili su rekordnih 26 medalja na letnjim Evropskim univerzitetskim igrama koje su sinoć svečano zatvorene u Zagrebu i Rijeci.

Povodom velikog uspeha naših mladih sportista, budućih asova, oglasio se i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

– Ovo je sjajan uspeh za naš univezitetski sport koji je zasijao punim sjajem. Čestitam svim osvajačima rekordnih 26 medalja koji su, pored toga što su odlični sportisti, intelektualna budućnost naše zemlje na koju smo svi ponosni! Svaka čast, verujem da je ovo najlepša slika naše zemlje i najbolji pokazatelj da posle tri medalje osvojene na prošlom takmičenju, naš univerzitetski sport danas jeste u samom vrhu Evrope – navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Udovičić je minulog vikenda na kratko obišao naše studente u Zagrebu, a uz njih tokom čitatavih letnjih Evropskih univerziterskih igara bio je predsednik USSS Siniša Jasnić.

– Itekako smo zadovoljni učešćem naših sportista. Na najbolji način predstavili su svoju zemlju i svoje univerzitete. Na to ukazuju rezultati koje smo postigli. Hvala i državi Srbiji na pomoći, a čestitka ministra Udovičića dodatno obavezuje – istakao je Jasnić, koji je kao predsednik USSS od Hrvatske preuzeo zastavu Evropskih univerzitetskih igara jer će Srbija biti organizator narednih Igara, 2020. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.