U trendu

Remi Njukasla i Junajteda uz gol Mitrovića, pobeda Aston Vile

Fudbaleri Njukasla i Mančester junajteda odigrali su večeras nerešeno 3:3, u utakmici 21. kola Premijer lige.

Mančester junajted je poveo u devetom minutu golom Vejna Runija iz jedanaesterca. Penal je dosudjen nakon što je Maruan Felaini glavom zahvatio loptu, koja je pogodila u ruku Šensela Mbembu.

Džes Lingard duplirao je vodjstvo u 38. minutu, a Njukasl je smanjio preko Žoržinja Vajnalduma u 42. minutu, posle asistencije srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića. Bivši igrač Partizana izjednačio je u 67. minutu iz penala, svojim četvrtim golom u Premijer ligi.

Novo vodjstvo gostima doneo je Runi u 79. minutu, četvrtim golom u poslednje četiri utakmice, a bod ekipi sa Sent Džejms parka doneo je Pol Damet u 90. minutu.

Njukasl je u poslednjih pet utakmica bez pobede, večerašnjim remijem prekinuo je niz od tri poraza ali se nalazi u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 18 bodova. Ekipa Luja van Gala odigrala je sedmi put nerešeno u prvenstvu i zauzima šesto mesto na tabeli sa 34 boda.

Fudbaleri Aston Vile pobedili su večeras u Birmingemu Kristal Palas sa 1:0 i prekinuli niz od 19 utakmica bez pobede. Vila je ostvarila tek drugu pobedu u prvenstvu, odnosno prvu od avgusta, ali i prvu za novog trenera Remija Gardea.

Jedini gol, koji je Aston Vili doneo prvu pobedu u sezoni na Vila parku, postigao je Džoleon Leskot u 58. minutu. On je iskoristio grešku golmana Vejna Henesija i posle kornera glavom poslao loptu u mrežu.

Aston Vila je poslednja 20. na tabeli sa 11 bodova, a Kristal Palas, koji je pretrpeo drugi uzastopni poraz, zauzima sedmo mesto na tabeli sa 31 bodom.

Fudbaleri Vest Hema pobedili su na gostujućem terenu Bornmut sa 3:1 i ostvarili treću uzastopnu pobedu.

Domaći su poveli golom Harija Artera u 17. minutu, a izjednačio je Dimitri Paje u 67. minutu. Pobedu londonskom klubu doneo je Ener Valensija golovima u 74. i 84. minutu.

Vest Hem je u poslednjih osam utakmica bez poraza i zauzima peto mesto na tabeli sa 35 bodova, dok je Bornmut, koji je poslednje četiri utakmice bez pobede, 16. na tabeli sa 21 bodom i nalazi se na tri boda od zone ispadanja.

Ostale utakmice 21. kola Premijer lige igraju se u sredu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.