U trendu

Reprezentativci Srbije stigli u Beograd

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je jutros iz Albanije avionom na aerodrom „Nikola Tesla“.

Kako je javio RTS, avion kojim je putovala reprezentacija sleteo je u četiri sata i dvadeset minuta.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je sinoć u Elbasanu domaću selekciju Albanije sa 2:0 (0:0), u utakmici I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Matić: Nismo hteli da ispadnemo klovnovi

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić smatra da je u pobedi u Elbasanu presudio kvalitet srpskog tima, istakavši da on i saigrači nisu želeli da budu „klovnovi na slavlju Albanaca“.

Srbija je savladala Albaniju sa 2:0 i postigla drugu pobedu u I grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope, ali je ranije izgubila šanse da izbori učešće na šampionatu u Francuskoj sledeće godine.

„Albanci su slavili i pre nego što je počela utakmica, a mi nismo želeli da budemo klovnovi na tom slavlju. Na kraju je presudio naš kvalitet i zasluženo smo pobedili“, rekao je Matić novinarima posle meča.

On je naveo da nije bilo lako odigrati utakmicu zbog velikog pritiska kojem je bio izložen državni tim.

„To se videlo na početku meča, jer smo bili bojažljivi. Drago mi je zbog našeg naroda što smo pobedili, bar delom smo uspeli da vratimo veru u fudbal. Pokazali smo zrelost i ovim putem treba da nastavimo“, kazao je Matić, dodajući da ostaje žal za prvenstvom Evrope zbog slabih rezultata u prethodnim kvalifikacionim mečevima.

„Naravno da žalim, daćemo sve od sebe da u narednim utakmicama pokažemo da Srbija zna da igra fudbal. Narod treba da nas podrži, jer bez toga ne možemo ništa. Svi zajedno treba da se promenimo“, zaključio je Matić.

Kvalifikacije za kontinentalno prvenstvo fudbaleri Srbije završavaju 11. oktobra u Beogradu utakmicom protiv Portugalije, koja je večerašnjom pobedom nad Danskom (1:0) osigurala plasman na šampionat 2016. godine.

Vučić danas sa fudbalskom reprezentacijom

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas u 14:30 časova fudbalsku reprezentaciju Srbije u Kući fudbala u Staroj Pazovi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Pobeda Srbije proslavljena u Kosovskoj Mitrovici

Nekoliko stotina mahom mladih Srba okupilo se sinoć, nakon utakmice u Elbasanu, u Kosovskoj Mitrovici kako bi proslavili pobedu srpske fudbalske reprezentacije.

Pobeda srspkih reprezetativaca slavila se u blizini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, gde su bile raspoređene jake policijske snage.

Na severnoj strani mosta nalazili su se Srbi, a na južnoj Albanci.

Srbi na severnoj strani mosta uz nacionalne zastave pevali su patriotske pesme. U blizini su bile i specijalne jedinice kosovske policije u opremi za razbijanje demonstracija.

U obližnjim ulicama, ali i na samom mestu gde su se okupili Srbi mogli su se videti i policajci Euleksa.

Navijači su palili baklje i klicali „Kosovo je srce Srbije“.

Kako je javio izveštač Tanjuga sa lica mesta, s obzirom da se navijači i jedne i druge reprezentacije nalaze na jednoj, odnosno drugoj strani mosta, situacija je bila napeta, ali nije bilo incidenata.

Udovičić: Srpski pobednički mentalitet i duh vode do pobede

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je fudbalskoj reprezentaciji Srbije pobedu nad reprezentacijom Albanije u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo.

„Čestitam našim fudbalerima na pobedi, pokazali su kako se pored svih okolnosti i pritiska bori za zastavu i grb! Bravo momci! Naši igrači su pokazali da Srbija ima pobednički mentalitet i duh i da, kada treba, Srbija pobeđuje!“, navodi se u čestitki Udovičića, saopštila je Služba za odnose s javnošću Ministarstva omladine i sporta.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar