U trendu

Pobede košarkašica, odbojkašica, vaterpolista… košarkaši fenomenalni

07.00 – Kratak rezime jučerašnjeg, sedmog dana. Sedmi dan takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru konačno je doneo radost srpskim sportistima i njihovim navijačima.

Po jutru se dan poznaje, ali na sreću danas nije bilo tako jer strelci Stevan Pletikosić i Milenko Sebić nisu uspeli da se plasiraju u finale u disciplini MK puška 50 metara ležeći.

A onda su naše reprezentacije (u ekipnim sportovima) počele da ređaju pobede, bilo je krajnje vreme da pokažu šta znaju i po čemu su poznati u svetu sporta.

Odbojkašice su sa 3:0 deklasirale svetske vicešampionke Kineskinje i „overile“ plasman u četvrfinale, s tim da će se u meču poslednjeg kola grupne faze s Holanđankama boriti za bolju poziciju pred nokaut fazu.

Košarkašice još nisu među osam najboljih, ali su na dobrom putu posle prve pobede u Riju. Evropske šampionke savladale su takođe Kinu 80:72 i za prolaz dalje moraju da savladaju i Senegal.

Napokon su nas obradovali i vaterpolisti, koji su posle mnogo muka slomili otpor Australije (10:8) i došli nadomak četvrtfinala. Nisu oduševili igrom, koliko borbenošću i željom da ostvare svoj (i naš) cilj.

Košarkaši su doživeli poraz od američkom „drima tima“ (91:94), pri čemu je Bogdan Bogdanović promašio šut za produžetak. Rezultat u ovoj utakmici nije bio prioritet, ionako moramo pobediti Kinu u poslednjem kolu da bi prošli u četvrtfinale.

Amela Terzić zauzela je tek deseto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi u trci 1.500 metara i nije se plasirala u polufinale.

 

05.00 – Konačno pobeda naših vaterpolista. Vaterolisti Srbije pokazali su srce šampiona u meču biti ili ne biti, i pobedom nad Australijom u 4. kolu sa 10:8 (2:2, 2:3, 2:1, 4:2) došli do prvog trijumfa na Olimpijskim igrama u Riju. Za prolazak u četvrtfinale nedostaje još pobeda nad Japanom koji je najslabija reprezentacija u grupi.

02.02 – Fenomenalna igra naših u poslednjoj četvrtini. Borbena, maštovita u napadu, hrabra. Malo nam je sreće nedostajalo. A i sudije, nećemo o njima. Drama u samoj završnici utakmice. 29:22 za nas u četvrtoj četvrtini. Bogdanović promašuje trojku za izjednačenje. Kraj! SAD – Srbija  94:91.

01.33 – Hrabro igramo, borbeno, naši igači se nadigravaju sa favorizovanim amerikancima. Razlika se održava na 7 do 10 poena za Amerikance, čak smo u par navrata smanjili i na 5 razlike, 58:53, 60:55. Ako ovako nastave… ima još mnogo da se igra. Ipak, treći period igre pripada Amerikancima i završava se rezultatom 72:62

00.51 – U drugoj četvrtini, naši košarkaši igraju hrabrije, prave NBA akcije na srpski način, Teo nekoliko puta krije loptu, provlači asistencije, Raduljica zakucava. Baš se igramo sa Amerikancima, za svoju dušu, izgleda. Samo da nam krene šut za tri poena. Amerikanci ipak održavaju razliku od 10 do 12 poena. Košarkaši SAD opet pokazuju nervozu. Sve u svemu dobro se držimo. Na poluvremenu amerikanci vode 50:41. Ovu četvrtinu smo dobili 26:23.

00.27 – Loše smo počeli utakmicu, dosta grešaka našeg tima u napadu, i dosta promaje u odbrani. Amerikanci igraju motivisano,  koriste naše greške i vode po završetku 1. četvrtine 27:15.

00.10 – Počela je utakmica između košarkaša SAD i Srbije. Našim košarkašima ovo može biti dobar trening obzirom da igraju protiv najbolje selekcije na Olimpijskim igrama, verovatno i na svetu.

18.45 – Srbija – Kina 80:72. Pobeda! Kinezi su nam danas talični. Završena je utakmica. Srbija je ostvarila prvi postavljeni cilj za plasman u četvrtfinale, pobeđena je Kina rezultatom 80:72. Ostaje još da se pobedi Senegal, pa da se ostvari plasman u četvrtfinale. Nadajmo se da će i Senegal pasti, utakmica se igra 14. avgusta.

18:43 – Naša ekipa je nastavila dobrom igrom i u poslednjoj četvrtini održavajući stečenu prednost. Kineskinje su malo pojačale ritam i koristeći malo opuštanje naših smanjile su rezultat na za njih podnošljivih 80:68 minut pre kraja.

18.22 – Boljom igrom početkom treće četvrtine naše su povećale vođstvo na +14, 48:34, posle tri i po minute igre. Fantastičnom igrom našeg tima u nastavku treće četvrtine razlika se samo povećavala u našu korist, 2 minuta do kraja – 63:39, serija 21:5. Na kraju treće četvrtine rezultat je 66:43 za Srbiju.

17.50 – Kineskinje su poboljšale igru, naročito u napadu, naše košarkašice su malo izgubile koncentraciju u toku ove četvrtine i na poluvreme se odlazi sa manjom razlikom – 40:34 za selekciju Srbije.

17.32 – Posle dobre i čvrste igre u 1. četvrtini košarkašice Srbije vode sa 24:14.

17.00 – Počela utakmica između ženske košarkaške selekcije Srbije i Kine. Nama je potrebna pobeda za plasman u četvrtfinale takmičenja.

16.42 – Istorijska trka na 10.000. Novi svetski rekord u trci na u trci na 10.000 metara postigla je kenijska atletičarka Amaz Ajami rezultatom 29:17:45. Ona je stari svetski rekord nadmašila za čak 14 sekundi u borbi za zlatnu medalju, i to u svojoj drugoj trci na 10.000 metara u karijeri!

15: 45 – Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Kine sa 3:0 (25:19, 25:19, 25:22) u četvrtom kolu B grupe Olimpijskog turnira u Riju. Izabranice Zorana Terzića protiv svetskih vicešampionski ostvarile su treći maksimalni trijumf na turniru, uz jedan poraz, i obezbedile plasman u četvrtfinale. Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, a pratila ju je Brankica Mihajlović sa 19.

Srpske odbojkašice naredni meč igraju protiv Holandije u nedelju od 19.30 sati po našem vremenu, u borbi za drugo mesto grupe.

15.16 – Naše reprezentativke igraju odlično i drugi set, i drugi set dobile su istim rezultatom 25:19, kao i prvi

14.54 – Srpski reprezentativci u streljaštvu Stevan Pletikosić i Milenko Sebić završili su učešće na Olimpijskim igrama u Riju u disciplini gađanje puškom ležeći na 50 metara.Pletikosić je u kvalifikacijama zauzeo 21. poziciju sa „upucanih“ 621,6 krugova, dok je Sebić bio 34. sa 620,4 krugova.

14.40 – Naša reprezentacija vodi 1:0 u setovima. Prvi set dobijen je nadmoćnom igrom naših igračica.

14.30 – Počela utakmica ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i Kine.

Danas u Riju nastupaju naši strelci S. Pletikosić i M. Sebić, odbojkašice, košarkaši, vaterpolisti i Amela Terzić u kvalifikacijama na 1.500 metara.

12.55 – Ragbi – reprezentacija Fidžija donela je toj ostrvskoj zemlji prvu olimpijsku medalju u istoriji i to zlatnu. Fidži je nastavio dvogodišnju dominaciju u tom sportu, pošto je u finalu pobedio Veliku Britaniju sa 43:7.Bronzanu medalju osvojila je Južna Afrika pobedom nad Japanom.

Svakako da je utakmica vaterpolista sa Australijom najzanimljivija, jer pored slabe dosadašnje igre i rezultata naši vaterpolisti pobedom mogu da znatno povećaju šansu za četvrtfinale, držimo im palčeve.

Srpske odbojkašice nastupaju u 14.30 časova u utakmici protiv Kine. Dosadašnji rezultati, forma i borbenost naših daje nam za pravo da se nadamo pobedi.

Ukoliko žele prolazak u četvrtfinale, košarkašice moraju da pobede uporne kineskinje.

Košarkaši u utakmici sa SAD realno nemaju šta da traže što se tiče pobede, pa ih možemo malo opuštenije pogledati. Ukoliko budu imali malo više koncentracije i sreće, naši strelci bi mogli danas da se domognu neke od medalja, videćemo.

Satnica takmičenja naših sportista:

14.00 – Streljaštvo, malokalibarska puška, ležeći, kvalifikacije. Nastupaju S. Pletikosić i M. Sebić

14.30 – Odbojkašice, 4. kolo: Srbija – Kina

16.00 – Streljaštvo, malokalibarska puška, ležeći, finale. Ako se plasiraju u finale nastupaju S. Pletikosić i M. Sebić

17.45 – Košarkašice, 4. kolo: Srbija – Kina

24.00 – Košarkaši, 4. kolo: Srbija – SAD

01.30 – Atletika, 1.500 m, kvalifikacije. Nastupa Amela Terzić

03.10 – Vaterpolo, 4. kolo: Srbija – Australija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.