U trendu

Noćašnji bilans: Zlato vaterpolista, srebro odbojkašica i bronza košarkašica

05.13 – Srebrna medalja! Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je treću srebrnu medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, u finalu poražena od Kine 1:3, po setovima je bilo (25:19, 17:25, 22:25, 23:25). To je prva olimpijska medalja za srpsku žensku odbojku.

Izabranice selektora Zorana Terzića već su oduševile naciju u Riju. Neospornim kvalitetom, borbenošću, neverovatnim timskim duhom sve za jednu – jedna za sve i razoružavajućim osmehom stigle su do finala.

Da je teško pobediti istog rivalau kratkom periodu, pogotovo na ovakvom turniru, i pogotovo jednu Kinu, pokazalo se još jednom. Ali ništa zato, naše devojke su i pored poraza dokazale da su u svetskim okvirima u samom vrhu.

I pored poraza su ispisale istoriju, jer su donele našoj zemlji prvu olimpijsku medalju u ženskoj odbojci.

Zato, čestitamo našim srebrnim devojkama!!! One su naše zlato!!!

23.57 –  Poslednji period, vodimo 10:5. Toliko nadmoćno igramo, kao da nije finale Olimpijskih igara. Smanjuje Sukno opet, 10:6. Sude nam dva faula u napadu zaredom, hrvatski reprezentativci ne koriste prvi napad, zatim imaju igrača više, opet se branimo. Hrvatska je ispod 30% realizacije napada, naši imaju 50%. Mandić, opet gol sa 7 metara, za udžbenike opet. Hrvati ne mogu danas ništa, kad je Mitrović ovako raspoložen. Možemo da počnemo da slavimo. Zlato je na vidiku! Smanjuje Garsija, 11:7. Naši čuvaju rezultat, igraju pun napad. Faul u napadu hrvatskih reprezentativaca minut do kraja, ovo je konačno rešilo utakmicu. Pa Mitrović ima sto ruku, opet je odbranio. 11:7. Kraj!!! Zlatna medalja prvi put je osvojena. Srbija je Olimpijski šampion!!! Bravo momci!!! I dalje igramo najbolji vaterpolo na svetu! Pa mi smo evropski, svetski a i OLIMPIJSKI šampioni!!!

23.42 – Drugo poluvreme je u toku, hrvatska reprezentacija u prvom napadu smanjuje rezultat na 6:4. Filipović postiže izvanredan pogodak, 7:4. Ovaj naš Mitrović danas sve brani, sve hvata, čita, kakva partija dosad. Hrvati deprimirani u napadu, opet promašuju. Odbrana nam je sjajna. A Filipović opet postiže gol za špice, 8:4. Hrvati menjaju i golmana. Da li će im pomoći? Sukno smanjuje iz igrača više, 8:5. U poslednjim sekundama Mandić u velikom stilu postiže još jedan pogodak, 9:5. Blizu smo olimpijske zlatne medalje.

23.23 – Počela 2. četvrtina. Hrvatska opet igra sa dva centra, sa dva levoruka igrača. Hrvatski selektor dobija žuti karton zbog protesta. Opet se branimo sa igračem manje. Mitrović ima već četiri odbrane. Imamo podršku sa tribina. Šrauba Nikića, kao u udžbeniku, 4:2. Opet dobra odbrana. Hrvatska nema rešenje u napadu. Opet se branimo sa igračem manje. Lob Gocića, atraktivno, šampionski i dopadljivo, 5:2. Primamo prvi gol sa igračem manje, 5:3. Samouvereni naši, Mandić preko bloka, 6:3. Još jednom se branimo sa igračem manje. Kraj poluvremena, 6:3, zaliha koja daje nadu!

23.06 – Počelo je! Borba za prvu zlatnu medalju noćas. Nadamo se da će biti dve. Napred! Dobro igramo na početku, branimo se sa igračem manje. Realizujemo igrača više 3:1. Hrvati smanjuju, pogotkom Garsije. Ne realizujemo igrača više. Ni hrvatski reprezentativci ne realizuju napad. Prvi period igre pripada nama 3:2. Odlična 1. četvrtina.

20.16 – Još jedna vaterpolo utakmica deli naše delfine od zlatne medalje. Utakmica sa najtežim rivalom, utakmica dve najbolje selekcije na svetu. Verujemo da naša ekipa, sa ovakvim usponom forme koju je iskazala u poslednjim susretima, načinom na koji su potopili Italijane može do vrha, može da osvoji zlatnu medalju. Navijaćemo za naše, bodriti ih i nadajmo se, na kraju slaviti. Srećno delfini u finalu!

Večeras naši vaterpolisti igraju prvo olimpijsko finale Srbije posle 12 godina. Poslednji put borili su se za zlato u Atini 2004. kada su poraženi od Mađarske. U Sidneju (2000), Pekingu (2008) i Londonu (2012) osvojili su bronzanu medalju.

21.42 – Milica Mandić bori se u četvrtfinalu sa Bjankom Volkden (Velika Britanija), prvu rundu dobila je Britanka sa 1:0. Druga runda završava bez poena, svetska šampionka i dalje vodi sa 1:0. Treću rundu dobila je takođe britanka 2:0 i plasirala se u polufinale. Milica Mandić može u repasažu da se domogne bronzane medalje.

18.12 – Počela odlučujuća četvrtina, kuje se medalja. Ukoliko je osvojimo biće to potpuno zasluženo za našu reprezentaciju. Ako ovako nastave, ne sumnjamo da će biti tako. 08.31 do kraja, prvi pogodak za naše 57:42, pa trojka za Francusku. Borbena igra za svaku loptu. Pejdž – trojka. Članovi njene porodice u gledalištu, svi u majicama sa grbom Srbije. Francuskinje smanjuju, 60:51, tajmaut za naše. Trojka Radočaj, smeši se medalja. Francuskinje pokušavaju trojkama, ne uspeva im, prave faulove, odgovara nam. Povećavamo prednost. Ovo je istorijski trenutak za naše košarkašice. Bronza za srpske košarkašice. Bravo kraljice košarke! Na kraju Srbija – Francuska 70:60.

17.46 – Počelo drugo poluvreme. Igra se i dalje borbeno, naizmenično se postižu koševi u prve tri minute drugog poluvremena. Francuska se prikazuje kao izuzetno spremna ekipa, ne smeju naše da prestaju da se bore. Ovo će biti grčevita borba do kraja. Čađo napokon postiže trojku, to nam nedostaje. Zatim odbrana, pa Sonja Petrović postiže koš i dodatno bacanje, 45:40. Dobra odbrana, zatim nesportska greška francuskih reprezentativki. Našima je krenulo, dobra odbrana, pa još jedna trojka. Pa opet isto, Sonja pogađa trojku iz ugla. 26:13 u ovoj četvrtini. Naše igraju presing. Poslednji minut 3. četvrtine. Odlično se branimo, ali i brzopleto gubimo loptu u nekoliko navrata. Francuskinje to ne koriste. Kraj, 55:42.

17.18 – Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić uspešno je započela odbranu olimpijskog zlata u kategoriji preko 67 kilograma, pošto je u osmini finala savladala Norvežanku Tinu Roe Skar sa 8:2 U neizvesnom meču, Mandić je u finišu borbe sa dva udarca u glavu protivnice obezbedila plasman među osam najboljih na Igrama u Riju.

Mandić se u četvrtfinalu, večeras od 21.30, sastaje sa boljom iz duela Bjanka Volkden (Velika Britanija) – Samanta Kesman (Papua Nova Gvineja).

17.11 – U toku druga četvrtina, dva minuta nema pogotka. Greške naših u napadu, s druge strane odlična odbrana i slab dan, zasad, Francuskinja. 7.45 do kraja poluvremena i dalje isti rezultat. A onda sledi serija francuskog tima od 5:0 i tajmaut. Naše igračice još nisu postigle koš u drugoj četvrtini, 6.24 do kraja. Napokon Ana Dabović, trojka, 21:17. Počele su naše da pogađaju, 25:19, 2.30 do kraja četvrtine. Na kraju nerešeno 27:27

16.50 – Naše igračice su odlično počele utakmicu. Agresivnom igrom u odbrani, a efikasno u napadu povele su sa 8:2 u 3. minutu utakmice. Sjajna borbenost naših igračica, Francuskinjama ističe vreme za napad već 4. put, ne nalaze rešenje za našu odbranu. Na tribinama je Šaša Đorđević i košarkaši, pružaju podršku koleginicama. U toku prvog perioda problem je skok pod našim košem, Francuskinje imaju osam skokova u napadu. Osim toga već nekoliko puta slaba nam je organizacija napada, pred kraj 1. četvrtine. 18:10 za Srbiju.

16.31 – Utakmica između ženskih košarkaških reprezentacija Srbije i Francuske u kojoj će se pobednik okititi bronzanom medaljom, a poraženi osvojiti najnepopularnije 4. mesto je počela. Prema izjavama naših košarkašica možemo očekivati veliku borbu za svaku loptu i dobru predstavu. U svakom slučaju ovo je istorijska utakmica.

15.16 – Srpski kajakaški četverac – Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Panić i Vladimir Torubarov u A finalu discipline K4-100 osvojio je 8. mesto.

14.59 – Ženski srpski četverac u kajaku zauzeo je 14. mesto na Olimpijskim igrama u Riju u disciplini K4 na 500 metara. Naš četvorosed, koji su činile Olivera Moldovan, Nikolina Moldovan, Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić, imao je šesto vreme i završio je na poslednjoj poziciji u B finalu.

14.22 –  Srpski kajakaš Marko Novaković završio je na 13. mestu u ukupnom plasmanu u jednosedu na 200 metara na Olimpijskim igrama u Riju. On je zauzeo petu poziciju u B finalu, nakon što mu je u polufinalu za tri hiljaditinke izmakla borba za najsjajnija odličja.

Srpski olimpijski tim uoči pretposlednjeg dana Igara u Riju ima sedam medalja, a večeras bi, uz malo sreće, moglo da ih bude devet ili 10.

Dan otvara šampionka iz Londona Milica Mandić u tekvondou od 14 sati, potom će se srpski kajakaški četverac – Marko Tomićević, Milenko Zprić, Dejan Panić i Vladimir Torubarov u A finalu discipline K4-1000 boriti za medalju.

Start trke K4-1.000 metara zakazan je za 14.47 časova.

Srpske košarkašice od 16.30 sati igraju meč za treće mesto i bronzanu medalju protiv Francuske.

Od 17.30 sati Jovana Crnogorac nastupiće u biciklizmu.

I noć će biti veoma burna, od 22.50 vaterpolisti Srbije protiv Hrvatske igraju za jedino zlato koje im nedostaje, borba za medalje u tekvondou je od dva, a od 3.15 u nedelju ujutro odbojkašice igraju za zlato protiv Kine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar