U trendu

Đorđević: Ispunili smo cilj, spremni smo za svakog

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegov tim ispunio cilj plasmanom u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, dok je Nikola Jokić dodao da se bilo koji protivnik „neće lepo provesti“ u susretu sa timom.

„Ovo smo planirali i zacrtali kao prvi mali cilj, da izadjemo iz grupe. Čeka nas utakmica u kojoj nema štedenja, nema kalkulacija. Grupa iz koje nam dolazi protivnik je izjednačena. Biće zanimljivo sutra. Kad bih počeo da se bavim kalkulacijama, glava bi me zabolela. A i ne razumem i ne bavim se. Spremni smo za svakog“, rekao je Đorđević.

Srbija je danas pobedila Kinu sa 94:60, a selektor je pružio šansu svim igračima i ravnomerno je raspodelio minutažu.

„Momci su imali ozbiljan pristup i igra im je bila za svaku pohvalu. Bez obzira ko je bio protivnik, igrali su na pravi način, kao i sve utakmice do sada. Na početku su bili malo ‘pod ručnom’, ali to je sve mentalno. Energija je sačuvana, minutaža raspoređena“, rekao je Đorđević.

Novinari su primetili da se razigrao, koji je propustio veći deo priprema zbog povrede.

„On se sam opteretio, a nema potrebe. Od Beograda se priča svakom da nije bitno da svakog od njih svakog trenutka pokaže koliko je veliki i dobar igrač. Svaka dobra lopta, pomoć, blokada, dodirnuta lopta…sve su to neke stvari koje od ekipe čine pobedničku i šampionsku. On i bilo ko ne treba da se opterećuje da mora da odigra svoje najbolje utakmice, već da se koncentrišemo da pobedimo sledeću“, rekao je Đorđević.

Srbija će sutra popodne imati trening oporavka, a onda je planirano da se izađe iz sela i ode na zajednički ručak. Na opasku novinara da sa strane deluje kao da ekipe iz druge grupe guraju jedna drugu na Srbiju, Đorđević je odgovorio: „Velkom (Dobrodošli). Tu smo“.

„Veliko iznenađenje je meni ta grupa i ti rezultati, ali košarkaški turnir na ovim Olimpijskim igrama je izuzetno, izuzetno jak“, kazao je selektor.

Jokić je bio zadovoljan utakmicom i da je timu trebala ovakva pobeda.

„Na početku je bila neka da li trema, adrenalin, nervoza, a posle smo se razigrali i zabavljali. Utakmica je bila sjajna i neću da kažem da je pobeda bila laka, ali nam je trebala jedna ovakva za dalje“, rekao je Jokić.

On je takodje kazao da nije pratio moguće rivale u četvrtfinalu.

„Ne znam stvarno. Ali je sigurno ko god dođe da se neće lepo provesti. Daćemo maksimum i pokidati za tu jednu utakmicu, a u jednoj utakmici možemo da pobedimo bilo koga. Selektor je rekao da ko god da dođe ne utiče mnogo na nas. Mi ćemo igrati svoju igru, a videćemo da li će to biti dovoljno“, rekao je Jokić.

Centar Denvera ocenio je da je u grupi Srbija najbolje odigrala protiv SAD, a da nije imala ni jednu lošu utakmicu, uprkos tri poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar