U trendu

Đorđević pred Venecuelu: Prva utakmica je najvažnija

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je prva utakmica na Olimpijskim igrama sa Venecuelom najvažnija.

„Venecuela je reprezentacija koja ima solidnu organizaciju i sjajnog trenera. Dugo godina igraju zajedno. Spremamo se jer je to najvažnija utakmica za nas na ovom takmičenju, pa onda svaka sledeća“, rekao je Đorđević novinarima po dolasku u Rio De Žaneiro.

Srbija će protiv Venecuele početi Olimpijske igre u Riju, a u Grupi A su još SAD, Kina, Australija i Francuska. Najviše pažnje u srpskom timu izaziva povreda kapitena Miloša Teodosića, a selektor je kazao da se nada da će plejmejker biti spreman za prvi susret.

„Povreda Teodosića zabrinjava. On je hrabar momak, kapiten i siguran sam da će dati sve od sebe da bude od prve utakmice na terenu, ali je u pitanju šuterska ruka, nije baš prijatno“, kazao je Đorđević.

On je naveo da je Srbiji dobro došao pripremni turnir u Argentini, za koji je rekao da je bio „izuzetno jak i ozbiljan“. Posebno je pohvalno govorio o domaćinu.

„Sve je bilo okrenuto ka Argentini i to se osetilo. Ali, mislim da smo dobro odgovorili. Protiv dve jake reprezentacije Hrvatske i Francuske smo igrali solidne utakmice i pobedili, što je na kraju krajeva mnogo bolje nego da se izgubi“, rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije će se pojaviti na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u petak uveče po lokalnom vremenu, ali neće prisustvovati celom dogadjaju jer već sutradan igraju utakmicu.

„Plan je da odemo svi zajedno, ali da igrači ne ostanu na terenu za vreme trajanja cele ceremonije, već da organizujemo autobus za njih. Tako rade sportisti koji imaju takmičenje ujutro“, rekao je selektor srpskih košarkaša, a prenose mediji.

Utakmica između Srbije i Venecuele igraće se u nedelju u 3.30 po srednjeevropskom vremenu.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.