U trendu

Ivana Španović krenula po medalju

Put Rio de Žaneira uputila se i naša uzdanica u skoku u dalj, atletičarka Ivana Španović. Pre polaska osvrnula se na očekivanja i dosadašnje rezultate, prenose sportski mediji

Njen najbolji rezultat ove godine je 6,95 metara i s obzirom na formu koja je tempirana za Olimpijske igre i činjenicu da Ivana na velikim takmičenjima pokazuje najviše, možemo očekivati medalju. Ivana je svesna da je favorit za zlato.

– U Riju sam jedan od favorita za zlato. Ne plaši me pritisak zbog toga, jer ničiji pritisak ne može biti veći od mojih očekivanja. Sve medalje koje sam osvojila dokazuju da smo najspremniji što možemo da budemo. Učiniću sve za zlato i verujte – spremna sam za velika dela – obećala je naša rekorderka.

– Moja seniorska karijera krenula je u Pekingu. Tada niko od mene nije imao očekivanja, bila sam posmatrač i te Igre bile su nagrada za svetsko zlato u juniorskoj konkurenciji.  S druge strane London je bio prekretnica, mesto gde je trebalo da odlučim da li ću nastaviti da se bavim ovim sportom posle svega što me je snašlo. Ipak, shvatila sam da ne treba da se predam jer imam toliko toga da pokažem – ispričala je Ivana.

Njena najveća konkurentkinja je Amerikanka Britni Ris, aktuelna olimpijska šampionka i šestostruka svetska prvakinja.

– Na svim velikim takmičenjima poslednjih godina osvojila sam medalju što me stavlja ispred svih, pre svega zbog mentalne snage. Vidim sebe u finalu bez problema, a sa Risovom želim da se borim. Spremam se za daleko preko sedam metara. Tri skakačice imaju bolji rezultat od mene, ali ostvarivale su ih uglavnom na domaćem terenu – rekla je pre polaska Ivana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.