U trendu

Košarka: Srbija protiv Hrvatske u četvrtfinalu!

07.32 – Hrvatska je ubedljivom pobedom nad Litvanijom 90:81 zazuzela prvo mesto u svojoj grupi i u četvrtfinalu Olimpijskog turnira u Riju sastaće se sa Srbijom.

Srbija i Hrvatska sastale su se na turniru u Kordobi pred sam početak Olimpijskih igara. Rezultat je bio 86:77. Hrvati su bili bolji od prvom, „orlovi“ u drugom poluvremenu

Ostali četvrtfinalni parovi su; Australija – Litvanija, Španija – Francuska i Amerika – Argentina. Mečevi se igraju u sredu. Srbija i Hrvatska poslednji meč četvrtfinalnog dana.

06.27 – Košarkaška reprezenacija Srbije napokon je, posle stvarno neizvesne situacije u B grupi, dobila protivnika u četvrtfinalu Olimpijskog turnira. To je reprezentacija Hrvatske koja je noćas savladala Litvaniju sa 90:81, čime je osvojila prvo mesto u svojoj grupi. Meč će se igrati u četvrtak pred zoru po srednjeevropskom vremenu, od 03.15, a pobednik će u polufinalu odmeriti snage sa boljim iz susreta Australija – Litvanija. Brazil i pored pobede nad Nigerijom ispada.

06.25 –  Dva sata u zvaničnim rezultatima Olimpijskih igara u Riju pisalo je da se srpski atletičar Milan Ristić plasirao u polufinale trke na 110 metara postignutim rezultatom. Srpski reprezentativac sa istrčanih 110 metara prepone za 13,66 isprva je, po rezultatu, uspeo da se plasira u polufinale, ali su organizatori, čitava dva sata kasnije ponovili jednu od kvalifikacionih trka, pa je Ristić ostao bez polufinala. Ristić je po vlažnoj stazi 110 metara sa preponama istrčao za dobrih 13,66 sekundi.

Vlažna staza nije bila saveznik srpskih takmičara na Olimpijskom stadionu u Riju.

Kvalifikacije u disku počele su po pljusku, pa je Dragana Tomašević prvu seriju bacala po skoro neregularnim uslovima. Nekoliko minuta kasnije, takmičenja su zaustavljena. Dragana Tomašević nije uspela da se plasira u finale hicem 57.67 metara što je bilo nedovoljno, normaza finale bila je 62 metra

Posle dvadesetak minuta pauze, organizatori su uspeli da prosuše staze i bacališta.

U njenoj  grupi, najdalje je bacila Sandra Perković iz Hrvatske sa 64,81 metara.

16.30 – Naš kajakaš Dejan Pajić nije uspeo da se plasira u A finale discipline K1 na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Riju.

Pajić je u prvu polufinalnu trku završio na poslednjem, osmom mestu u vremenu 3:48.158 i takmičenje nastavlja u B finalu, za borbu od devete do 16. pozicije.

16.20 – Srpska kajakašica Olivera Moldovan zauzela je sedmo mesto u svojoj polufinalnoj trci u jednosedu i ostala bez plasmana u A finale Olimpijskih igara u Riju. Moldovan je trku na 200 metara završila za 42 sekunde i 123 stotinke, pa će igrati u B finalu koje ne nosi borbu za medalje.

16.05 – Naše kajakašice Nikolina Moldovan i Milica Starović nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru u disciplini K2 500 metara. Nikolina Moldovan i Milica Starović su osvojile poslednje, šesto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, vreme 1:46.008.

Plasman u finale izborile su posade Belorusije, Ukrajine i Australije.

Srpske kajakašice nastupiće u B finalu odnosno u borbi za plasman od sedmog do 12. mesta.

15.49 – Srpski kajakaš Dejan Pajić plasirao se u polufinale discipline K1 na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Riju. Pajić je u svojoj kvalifikacionoj grupi imao četvrto vreme (3:36.884), nakon što je u finišu bio sjajan i prestigao dva takmičara. Polufinalna trka u ovoj disciplini na programu je od 16.21.

14.42 – Plasman u olimpijsko polufinale izborila je i naša Olivera Moldovan. Ona je u prvoj kvalifikacionoj trci kajakašica na 200 metara bila peta.

14.39 – Počela su kajakaška nadmetanja u Riju! Prve su, od naših, na stazi bile Nikolina Moldovan i Milica Starović koje su nastupale u kvalifikacijama K2 na 500 metara.

Danas je u Riju opet mali predah. Od naših sportista nastupaju  samo takmičari u kajaku i atletici. Dan za odmor i predah od teških borbi u četvrtfinalu.

 

Nikolina Moldovan i Milica Starović su u dobroj formi. Boriće se za prvo mesto protiv Nemica Veber i Nice. Miroslav Aleksić, trener očekuje od sestara Moldovan i Pajića da će ostvariti plasman u polufinale. Dalje ćemo videti.

Tomaševićeva, sudeći po ovogodišnjim rezultatima ima šanse da se plasira u finale, dok Ristić nije imao sreće u žrebu s obzirom da nastupa u veoma jakoj kvalifikacionoj grupi. Ipak, očekujmo povoljne vesti iz Rija!

Satnica današnjeg programa:

14.24 – Kajak, K2, 500m, kvalifikacije, nastupaju N. Moldovan, M. Starović

14.38 – Kajak, K1, 200m, kvalifikacije, nastupa O. Moldovan

14.06 – Kajak, K1, 1000m, kvalifikacije, nastupa D. Pajić

15.46 – Kajak, K2, 500m, polufinale, N. Moldovan i M. Starović, ako se plasiraju

16.00 – Kajak, K1, 200m, polufinale, O. Moldovan, ako se plasira

16.14 – Kajak, K1, 1000m, polufinale, D. Pajić, ako se plasira

01.30 – Atletika, disk, kvalifikacije, nastupa D. Tomašević

01.40 – Atletika, 110m prepone, kvalifikacije, nastupa M. Ristić

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar