U trendu

Mari: Finale OI teže od meča sa Novakom

Britanski teniser Endi Mari rekao je da je u finalu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru protiv Argentinca Huana Martina del Potra odigrao jedan od najtežih mečeva u karijeri u borbi za trofej.

Mari je noćas u finalu pobedio Del Potra sa 7:5, 4:6, 6:2, 7:5, posle nešto više od četiri sata, i postao prvi teniser koji je odbranio zlatnu olimpijsku medalju u singlu.

„Znam da je ovaj meč bio jedan od najtežih mečeva koje sam morao da igram za veliku, veliku titulu. Mislim da je finale Ju Es opena koje sam igrao 2012. godine protiv Novaka (Đokovića), kada sam osvojio svoj prvi grend slem, bilo veoma teško, ali ovaj je bio teži, emotivno i fizički. Bilo je mnogo uspona i padova tokom meča“, rekao je Mari, preneo je Si-En-En (CNN).

Drugi teniser sveta nije želeo da kaže da li će olimpijsko zlato braniti u Tokiju 2020. godine.

„To je dug period, četiri godine, mnoge stvari mogu da se promene. Ko zna? Imaću 33 godine i nisam siguran da ću moći da budem na istom nivou“, naveo je mari.

Posle žreba, u kojem je u prvom kolu dobio prvog tenisera sveta Đokovića, Del Potru su mnogi davali male šanse za prolaz dalje, ali je 141. igrač sveta uspeo da pobedi, a u polufinalu da izbaci i Španca Rafaela Nadala.

To je druga olimpijska medalja za Del Potra, pošto je pre četiri godine u Londonu osvojio bronzu.

„Posle ove nedelje i stvari koje su se dogodile, emocije koje sam osetio, siguran sam da u karijeri ovako nešto nisam doživeo. Svaki sportista će dati sve od sebe da bude na podijumu i medalja koju nosim oko vrata je san za svakog sportistu. Prilika da imam dve, više je nego što sam sanajao“, rekao je argentinski teniser.

On je poslednjih godina ima problema s povredama.

„Tenis je moj život. Patio sam kada nisam mogao da igram, a sada me je tenis ponovo učinio veoma srećnim. U Riju sam doživeo mnogo divnih stvari, na terenu, u olimpijskom selu, razgovarao sam sa Argentincima. Sve to se dogodilo pošto igram tenis“, rekao je Del Potro.

Bronzanu medalju osvojio je Kei Nišikori iz Japana, koji je pobedio Španca Rafaela Nadala sa 6:2, 6:7, 6:3.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar