U trendu

OdbojkaĆĄice Srbije osvojile srebrnu medalju!

Srebrna medalja! Ćœenska odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije osvojila je treću srebrnu medalju za naĆĄu zemlju na Olimpijskim igrama u Rio de Ćœaneiru, u finalu poraĆŸena od Kine 1:3, po setovima je bilo (25:19, 17:25, 22:25, 23:25). To je prva olimpijska medalja za srpsku ĆŸensku odbojku, prenose sportski mediji.

Kineskinje su, na drugoj strani, po treći put postale olimpijske ơampionke.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Tijana Boơković sa 21 poenom, Milena Raơić je poentirala deset puta, dok su Tijana Maleơević i Brankica Mihajlović upisale po devet poena.

Kinu je do pobede predvodila Ting Ćœu sa 24 poena.

Izabranice Zorana Terzića su odigrale odličan prvi set i igrom podsetile na utakmice četvrfinala i polufinala, ali i na meč u grupi protiv Kine koji su dobile sa ubedljivih 3:0.Kineskinje su, medjutim, potom zaigrale gotovo bez greơke i preokrenule rezultat.

Na početku meča vodila se izjednačena borba, ali odbojkaơice Srbije vrlo brzo stigle do pet poena prednosti (12:7) i tu prednost nisu ispuơtale do kraja prvog seta.

Drugi set je bio potpuno druga priča, poĆĄto su u tom delu igre Kineskinje bile te koje su diktirale ritam. OdbojaĆĄicama Srbije u tim momentima niĆĄta nije polazilo za rukom, imale su problema s prijemom i nikako nisu uspevale da poveĆŸu nekoliko dobrih napada.Kina je u jednom momentu imala i osam poena prednosti (18:10), pa je, na kraju, bez puno problema privela set kraju i izjednačila na 1:1.

Na početku trećeg seta bilo je neizvesno, odbojkaĆĄicama Srbije je proradio napad, ali je to trajalo do sredine seta. Kineskinje su tada zaigrale bolje, „odlepile“ su se na 16:10, a potom i na 20:12. Srpske odbojkaĆĄice se nisu predavale i uspele su da se u finiĆĄu seta, predvodjene Milenom RaĆĄić, Tijanom BoĆĄkovič i Brankicom Mihajlović, pribliĆŸile na samo poen zaostatka, ali nisu uspele da potpuno preokrenu rezultat.

U četvrtom setu se vodila najveća borba. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nijedna nije imala viơe od tri poena prednosti. Kineskinje su do ključnih poena za pobedu stigle posle greơaka srpskih odbojkaơica. Pri rezultatu 23:23 prvo je Milena Raơić napravila servis greơku, a potom je prijem bio loơ, pa su Kineskinje bez problema iskoristile prvu meč loptu.

Bronzanu medalju u Riju osvojile su odbojkaơice SAD, koje su u meču za treće mesto pobedile Holandiju sa 3:1.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.